søndag 8. august 2010

Roma, en "kom-og-se-hvor-vakker-jeg-er"by.

Roma er en billedskjønn by, ikke noe å si på det. Hvor enn du snur og vender deg så er det et eller annet fantastisk som fanger oppmerksomheten, en byggning, en statue, en fontene, en gate..Et gateskilt osv.
Byen er så vakker at det svir i øynene.
Man blir fanget i dens skjønnhet som til tider får deg til å føle deg veldig liten, men samtidig blir en så takknemlig for at slike steder finnes.

Roma er en vakker by.
Og er du intressert i kunst og kultur er dette en perfekt by å besøke.
En liten perle i en travel hverdag, et historisk vinpust i en moderne verden, et kunstykke i seg selv.

Ja, det er ikke fritt for at man kan føle seg veldig liten og ubetydelig når man kikker opp på imponerende byggverk som Coloseum, Pantheon, det sixtinske kapell, fontenen i Trevi og alle de andre fantastiske byggningene som finnes, jevnt spredt utover i denne nydelige byen.
De er så nydelig og rikt utsmykket, at ens egen lille stue virker som en grå liten hule i forhold.

Ikke bare føler du deg liten med tanke på byggningenes imponerendes utseende, men også på grunn av deres historier.
De aller fleste byggninger i Roma kan dateres langt tilbake i tid, og de er preget av historie, som er til å ta og føle på.
Det er nesten som du kan føle historien velte mot deg når du besøker Coloseum og Pantheon..Eller du vandrer på Petersplassen.
Man tar seg i å tenke på hvordan det var mulig den gang å bygge slike imponerendes byggverk, den dag i dag hadde det til og med vært vanskelig, på kanten til umulig, ihvertfall enkelte av byggningene.
Hvor mye må det vel ikke ha kostet?
Roma har så mye å tilby, billedskjønne byggverk, en vandring i historien, hjertevarme mennesker, et nydelig språk, fantastisk deilig mat...
MEN er du ute etter shopping, er gjerne ikke denne byen den rette plassen for deg.
Har du flust av penger og søker butikker som Prada, Versace, Dolce&Gabbana osv, så har de en egen gate for deg.
For andre er ikke muligheten så veldig store.
Ihvertfall i forhold til byens størrelse.
Det finnes butikker over alt, men de alle, aller fleste butikker er suvenirbutikker, iskremsjapper og gateresturanter som sloss om kundene.
Er du ute etter andre ting enn dette må du lete litt.
Ja, det er to store shoppinggater, men hvor enn imponerendes byen er i all sin prakt, så er ikke shoppingen noe å skryte av.. Så vær klar over det.

Nei, Roma er en nydelig by, og setter du pris på DET, så får du en fantastisk tid i denne idylliske byen.

2 kommentarer:

  1. ååååå,skikkelig fint joo,må nok ta turen innom der en gang,det har jeg hatt lyst til lenge. Takk for at du delte mange flotte bilder :)

    SvarSlett
  2. Da jeg var i roma fant jeg mange fine butikker å shoppe i.. Og jeg vil gjerne tilbake, både for matens, byens og shoppingens del!

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.