fredag 29. oktober 2010

Piercing i tunga

Jeg liker tungepiercing.
Jeg har hatt det også. Flere ganger.
Her deler jeg min erfaring og opplevelse med dette, men også litt fakta.

Jeg tok piercing i tungen første gang da jeg var 18 år.
Det var jo vondt, men jeg har opplevd verre smerte.
Etter at piercingen var tatt, følte jeg at jeg hadde null kontroll på tunga, hva var opp? og hva var ned?
Og ja, det var smertefult å spise den første tiden, men det var ikke annet å vente.
Jeg var heldig, jeg fikk ingen andre komplikasjoner enn en hoven tunge i et par dager etter.

Så gikk de en tid, rundt er år.. Plutselig en dag våknet jeg uten kulen på, den hadde jeg svelgt i søvne regner jeg med. Og en stund etter følgte også stanga med ned i magen, festlig.
Det grodde igjen til dagen etter, så et år etter første gangen, så tok jeg jammen meg en ny.
Den varte ikke mange månenedene... Før jeg igjen gikk gjennom det samme å måtte ta ny for tredje gang.
Selvfølgelig måtte jeg ikke, men jeg ville ha.
Da jeg mistet den for tredje gang bestemte jeg meg for å sette den en annen plass i tungen, langt fram mot tuppen.. Og da jeg var i gang tok jeg like godt to hull, så jeg gikk rundt med to en stund, men jeg syns det ble tungt å snakke så jeg tok ut den lengst bak etterhvert.
Slik som tungen under så min ut en stund.
Første gangen var vondest, de neste gangene var det ikke fullt så smertefullt i dagene som følgte heller, fordi jeg visste hvordan jeg skulle holde tungen, og hva jeg skulle spise og ikke osv.. Så jeg fikk minimalt med hevelse.

Piercingen forsvant ut da jeg var 25 år, ikke fordi jeg ikke likte den lenger, jeg elsket den. Spesielt fornøyd var jeg med tungeringen som jeg også kunne bruke. Det var en vanslig ring til navlen, men siden hullet var så langt framme så passet den perfekt.

Men det var nok om det, nå skal jeg fortelle hvorfor jeg tok den ut, for det var ikke fordi jeg ble "voksen", det var fordi jeg måtte.
Når du holder tungen i hvile, så ligger den underste dobben på piercingen og hviler tett opptil de nederste framtenne, og over tid skadet dette tennene, jeg kom aldri på å pusse denne samtidig med tannpussen, helt teit, for det hadde nok spart meg for mye.
Jeg gikk med kronisk tannkjøttbetennelse på dette området, noe som førte til at tannkjøttet løsnet og ghled ned, det så ut som tennene til en gammel person.
Tannlegen prøvde å operere, men det endte bare med at tannkjøttet datt av!!!
Så nå har jeg for evig blottede tannhasser der foran, sikkert 40 år før tiden. Jeg liker det ikke, det ser ikke pent ut når jeg smiler, så det gikk lang tid før jeg smilte.

Ikke nok med det, av og til når jeg spiste kom piercingen inn mellom tennene når jeg tygget mat, dette var uhorvelig smertefullt og førte med seg hakk i fortenne og nå ser det ut som om jeg nesten 10 år etter må trekke en tann pga dette. Det er en jeksel, og denne er roten til mye av smerten jeg har hatt i munnen den siste tiden, det siste året.
I dag var jeg hos spesialist, hun fant ut at tannen er bristet gjennom hele tannen, helt ned til roten og opp igjen.
Hun var sikker på at jeg hadde falt og slått meg en gang, men det enste jeg husker er den intense smerten jeg fikk av å tygge på piercingen akkurat med den jekselen.

Det har blitt en dyr affære gitt.
Jeg liker piercing, jeg kunne godt tenkt meg å hatt det igjen, men med skadene det kan mføre med seg så kommer det IKKE på tale.

Noen skader av tungepiercing:
 • Knuste/knekte tenner
 • Tannkjøttforandringer
 • Løse tenner, eller tenner som faller ut
 • Nerveskader
 • Infeksjoner
 • Smerter, på kort og lang sikt
 • En infeksjon kan spres via blodbanen opp til hjernen, svææært sjeldent

Fram til år 2008 døde to mennesker i Norge pga tungepiercing. En gutt pga strepptokokker og en jente pga opphovnet tunge. I fht til hvor mange som tar piercing i tungen, er ikke dette mange. Men det er en viss fare.. Som med alt annet. Husk, det er farlig å leve :)

Noen artikkler og sider som er nyttige for informasjon HER HER HER


4 kommentarer:

 1. jeg ble sjokka når jeg leste dette, visste ikke at det er så farlig å ta pearcing i tunga.hehe.:O Jeg synes det er veldig kult med pearcing i tungen, jeg skal ta det snart <3
  hilsen en jente

  SvarSlett
 2. takk for din ærlighet..skulle ønske jeg kunne dele denne side på min fb..lykke til vidre i livet og med din blogg..bra og oppriktig bra skrevet om mange vanskelige emner..takk

  SvarSlett
 3. Heisann! Æsj... så uheldig du var da!! :/ Jeg tok tungepiercing for 4 år siden, og har aldri opplevd noe av det du beskriver! Jeg hadde hoven tunge et par dager etter at jeg tok den, men ellers aldri noe problem! Tror den blir sittende der til jeg forlater denne jorda, for jeg ELSKER den virkelig! (og jada, jeg er "voksen";))

  SvarSlett
 4. det skjer ikke med alle.. har sett så mange som har piercing i tunga og det går helt fint med dem:)

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.