torsdag 25. november 2010

Strømmen blir "alltid" dyrere om vinteren


HVer høst når det blir kaldt er det samme... Avisene er propp fulle av artikler om strøm.
Artiklene handler om at strømmen skal bli dyrere, og noen artikler handler om hvordan du skal spare strøm.. Av og til er det artikler som handler om strømprisene skal bli rekord høye, så vi må virkelig "låse" avtalene, slik at strømen ikke bli dyrere.
Også hvilke strømleverandører vi bør velge og hvilke vi ikke bør velge, renner avisene over av.

Ja, strømmen blir av og til dyrere på vinteren, men jeg føler avisene ofte driver skremselspropaganda her.
Jeg husker spesielt for fire år siden, DA var det skremmende å åpne avisene, det var ikke måte på hvor dyr strømmen skulle bli, rekordhøy var det visst.. Alle burde bytte strømleverandør, Og ALLE måtte låse prisen.
Strømmen ble ikke noe høyere enn året før, men resultatet var at mange mennesker læste strømmen, så de beatle mer over tid enn de ellers ville gjort.

Det er selvfølgelig noe som opptar mange av oss, strømprisen.
Det er nå på vinteren vi merker det, utgiften vi ellers ikke tenker over, svir gjerne ekstra i lommeboken.
Og da vil selvfølgelig mange mange bry seg om dette, og avisene får mye å skrive om.
Jeg har selv, for mange år siden vært der at jeg ikke har klart å betale strømregningen min, det var helt grusomt.
Jeg måtte gå til sosialkontoret og be om hjelp.
Alt dette har jeg fortalt om før, så det kan leses her, å være fattig i Norge, slik jeg opplevde det.
Jeg unner ingen å være der, men dessverre så er det slik at noen havner der denne tiden på året.
Artikkel på VG

6 kommentarer:

 1. Jeg var livredd i fjor husker jeg, for jeg har nesten alltid leid med inkludert strøm. men nå gjør jeg ikke det. Joda stømregningene var høye på vinteren i fjor. men ikke verre enn at jeg klarte det, og jeg tror ikke det blir verre i år, samme nivå kanskje, men ikke verre. jeg tar derfor det hele med knusende ro. Nå er det eksamen og jul som står for tur. Strømprisen får jeg bekymre meg om etterpå.

  SvarSlett
 2. ja ja vi alle vet at staten overdriver for å tjene mer penger, MEN det er faktisk viktig med strømpriser året rundt. De som skal tjene penger (staten) skylder på tørt vintervær med lite nedbør, men saken er den at de sponser de rike med varmepumper mens de fleste hus i Norge kan innspare enorme energiressurser ved å etterisolere med rockwool eller glava isolasjon i huset.
  Men DET gidder de ikke. De sponser de rike med varmepumper som bare gjør at mer varme går ut gjennom husveggen, mens isolering med rockwool eller glava er likegyldig!
  Hvorfor kan ikke noen med nogelunde god råd hjelpe alle andre med å ta dette for retten? Etterisolering med ull om det er stein eller glass er det beste for Norge for å spare energi. Vi bruker enorme mengder energi om vinteren, bare for å oppvarme boligen!
  Det store problemet er, at staten taper enorme summer på at hus blir isolert. Vi bruker jo da mye mindre strøm, og det taper kommunene og staten enorme summer på.
  Det som er det grusomme, staten sørger for at de skal tjene penger, på bekostning av sine egne innbyggere! Har befolkningen aldri lurt på hvorfor det er så store demonstrasjoner i frankriket og england men ikke i Norge. Nordmenn er rikke dumme idioter!!!!!!

  SvarSlett
 3. Strøm er alltid dyrere om vinteren, ja. Fordi folk er pent nødt til å bruke mye strøm når det er mørkt ute og kaldt i tillegg.

  Hvis strøm var dyrt om sommeren så ville folk rett og slett ikke bruke mer enn det de trenger til dusjing. Derfor må sommer-strømmen være billigere slik at strømleverandørene kan lure folk til å tro at det ikke lønner seg med gass-komfyr, solpanel, etterisolasjon eller annet.
  Neste vinter kan de flå oss igjen...

  El-forbruket har gått nedover hvert år i de siste 20 årene. På 70 og 80-tallet brukte vi enormt mye strøm per hustand. Uten at det var problemer med "lav vannstand" og andre bortforklaringer. Strømmen var dengang heller ikke privatisert (les: solgt ut til aksjespekulanter).

  Problemet til strømselskapene er at folk ikke bruker så mye som forventet da det det ble privatisert. Derfor må de kreve høyere pris for lavere forbruk for å ta inn igjen tapt salg. Og nå trues de av et nytt spøkelse: Passivhus!

  Det er som halliken som ikke har nok horekunder til jentene sine: De er rasende på menn som får godsakene gratis hjemme. Sex-hallikene er likevel smartere enn strøm-hallikene, for de vet at kunder flykter til andre billigere horer dersom prisene settes altfor høyt.

  SvarSlett
 4. For en bombe. Hvorfor skulle det bli dyrere om sommeren? Vi bruker da ikke noe da. Det er det sammen med juletrær. Om sommeren er det lite å tjene på disse også.

  SvarSlett
 5. Nikolai Hoftun: at man sponser rike med varmepunmper har vel like stor effekt på energiforbruket som å sponse fattige med varmepunmper? Man trenger oppvarming når det er så kaldt som nå, men da gir de dårlig effekt avlikevel, smart.

  Man trenger vel ikke å tape penger på mindre strømforbruk. For det første kan vi selge ennå mer strøm til andre land. For det andre kan dem jo bare sette opp prisen per kW, så tjener de like mye.

  SvarSlett
 6. Ytterst spekulativt av de som manipulerer strømprisene: For å klare å gå rundt dem: Ikke kjør oppvarming på rom som ikke er i bruk.På rom som er i bruk: kjør tempen ned til 10 grader når ikke tilstede, for så å kjøre hurtigoppvarming ved enten elektiske vifteovner eller en 4,2 kW propanovn. Fyr med ved så mye som mulig. Led-pærer desidert lavest forbruk av alle pæretyper, og den helt klart lengste levetida. Bruk minst mulig varmt vann

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.