fredag 5. november 2010

Menn som voldtar...

Menn som voldtar, jeg tror ikke de er klar over hvilke skader de påfører "offeret".
Jeg hater å kalle det offer, jeg hater tanken på at jeg selv skal være et offer, eller har vært et offer, men hva skal man kalle det?
Personen de voldtar? Det blir feil det også...

De kan uansett ikke være klar over hva de gjør, og er de klar over det så er det ihvertfall noe alvorlig galt med dem.
En ting er handlingen der og da, den er grusom nok i seg selv, men hva med tiden etterpå? Tankene? Skyldfølelsen hos den personen som har blitt utsatt for handlingen?
Det kan ta mange år å komme seg over en slik opplevelsem og mest sannsynlig sitter den i kroppen for alltid.
Selv om noen syns det er helt latterlig at noe så "lite" skal merke en person resten av livet, så kan det altså gjør det, jeg vet hva jeg snakker om, for jeg har vært i den situasjonen selv.
Men jeg har jobbet hart for å komme meg ut av det.
Og min opplevelse er ikke på langt nær så ille som mange andre sine opplevelser, men det er ikek det som er poenge, det er det DU opplever som har betydning for deg, en kan ikek sammenligne opplevelser.
"åja, det hun opplevde var mye verre enn det jeg opplevde, så da bør jeg ikke tenke på det...", det er ikke slik det er.

Jeg har skrevet mange innlegg om akkurat dette, hvordan takle en voldtekt, om selve voldtekten, osv.
Innleggene er i førtse omgang ment til å hjelpe andre som har opplevd det samme, hva de skal gjøre videre, men også for andre til å forsta hva det faktisk vil si, hva en opplever, HVORFOR det er så fælt, hva man sitter igjen med.
Rett og slett for å fa andre til å forstå.
Link til et av innleggene - Å leve videre etter en voldtekt

Artikkel på VG

30 kommentarer:

 1. Menn som voldtar, eller mennesker som voldtar, er syke. De skjønner ikke hva de gjør. Det er ikke noen unnskyldning, for alle VET jo at det er feil å ikke ta et nei for et nei. Jeg VET også godt hva jeg snakker om, for jeg har opplevd dette selv, og det sitter fremdeles. Det vil alltid gjøre det. Tror rettssystemet og politiet må ta i et tak her også, for det er altfor få som blir idømt straff for den typen forbrytelse.

  SvarSlett
 2. Selvfølgelig Fild Frøya, mennesker som voldtar, det er vel så ille om en kvinne voldtar som en mann.
  Uff, jeg har jo opplevd begge deler, så jeg vet jo det.
  Og ja, jeg vet jo at du også vet hva du snakker om :(

  Det er synd at det er så himla vanskelig å få noen dømt for slike handlinger, men med tanke på hvor mange som anmelder andre for voldtekt bare for hevn, så er det vel ikke rart.
  Det er jammen meg ille!
  Å anmelde noen for voldtekt som ikke har gjort det.

  Jeg har også hørt om damer som har anmeldt menn for voldtekt, hvor mannen ble frifunnet for siden å gå til motanmeldelse for ærekrenkelse, eller hva en skal kalle det... Og vunnet..
  SÅ det endte opp med at hun som anmeldte selv ble anmeldt, og tapte som overgriperen.
  Jeg ble faktisk fortalt denne historien av politimannen jeg snakket med når jeg anmeldte saken selv...

  DET er ille!

  SvarSlett
 3. Det er vel det verste, at jenta som he blitt voldtatt anmelder det og taper, men om ikke det var nok, så blir hun anmeldt for æreskrenkelse.

  Kjenner til det her i Ålesund, for en tid tilbake hadde vi en voldtekts bølge her, 5 eller 6 jenter som ble overfalt. Politiet henla saka, fordi ei av jentene hadde løge om voldtekta og dermed mente politiet at alle hadde gjort det.

  Kjenner en av dem som ble overfalt, (hun klart heldigvis å kjempe seg unna) hun kunne gi en detaljert beskrivelse av mannen, men fortsatt ville ikke politiet gjør noe.

  SvarSlett
 4. Hmm, det er mye som kan forrårsake at en mann vil voldta noen. Selv en kvinne kan finne på å gjøre det, men det er ofte menn som opplever det for eksempel vanskelig å holde kontakt med kvinner på en ordentlig måte. Andre setter det vel for seg at de kan gjøre hva de vil med kvinner, og gjør det som en form for status blant venner. I noen land er heller ikke sosialiseringen godt nok i samfunnet, dermed blir ikke disse personene gjort oppmerksomme på det.
  Det er forsåvidt like dumt å beklage voldteksmenn som det er å beklage pedofili. Det er en psykisk "sykdom", som kan kotrolleres. Men uten straffer og eksempler, er det vel ytterst vanskelig. Så jeg er helt enig med dere, her trengs det å settes fokus på saken. Folk må bli presentert konsekvensene via f.eks skole eller media.

  SvarSlett
 5. Tiggerbanden slo til på Kreta også. De vil ha litt fitte også, tydligvis ...

  SvarSlett
 6. Kvinner som voldtar, jeg tror ikke de er klar over hvilke skader de påfører "offeret".
  Jeg hater å kalle det offer, jeg hater tanken på at jeg selv skal være et offer, eller har vært et offer, men hva skal man kalle det?
  mannen de voldtar? Det blir feil det også...

  SvarSlett
 7. Anonym, hvis du ser på en av kommentarene jeg har skrevet lenger oppe, så ser du at jeg har rettet på det.
  Både kvinner og menn kan påføre andre store skader ved slik handling, selvfølgelig ikke bare menn.
  Jeg vet dette godt, for jeg har opplevd begge deler.

  Og selvfølgelig er ikke en slik opplevelse noe bedre for en mann som opplever noe slikt.

  SvarSlett
 8. Den som voldtar om det er mann eller kvinne er det samme.. De dritter i konsekvensene og om følelsene til den personen som blir utsatt for dette...

  SvarSlett
 9. tusen takk for en fin blogg lenelene... med utrolige mange tankevekker og hvordan vi som opplever å bli voldtatt og utsatt for mishandling og fysisk vold i tillegg. skal klare å komme tilbake til det normale livet vi har på utsiden....

  SvarSlett
 10. Hva med damer som går på byen,med miniskjørt,så fitteleppene nesten henger ut av trusa,kler seg så utfordrende at det er nesten til og bli kvalm av,kanskje ikke så rart de blir voldtatt,av innvandrere,som ikke er vant til slike syn!Syntes nesten de fortjener det!!Hold fitta innenfor buksa,og trusa,og kle dere dannet,jævla sklier!!

  SvarSlett
 11. Det ser ikke ut som om det greske politiet tar dette alvorlig. Den rumenske kvinnen har allerede blitt sluppet ut og manmnen det dreier seg om kan de visstnok ikke arrestere. Jeg antar politiet tenker at hvis hun flyttet til en ukjent mann,. er hun skyld i det selv. Trist, men slik er det i mange tilfeller, den som blir voldtatt får lite hjelp.

  SvarSlett
 12. "Hva med damer som går på byen,med miniskjørt,så fitteleppene nesten henger ut av trusa,kler seg så utfordrende at det er nesten til og bli kvalm av,kanskje ikke så rart de blir voldtatt,av innvandrere,som ikke er vant til slike syn!Syntes nesten de fortjener det!!Hold fitta innenfor buksa,og trusa,og kle dere dannet,jævla sklier!!"
  Du er en idiot som la inn en kommentar, er du hjerneskada og dum i hue? Gå og heng deg sjøl, din forbanna idiot. Eller kom deg til helvete ut av landet, for Norsk er du faen meg ikke

  SvarSlett
 13. Helt enig, han er ikke norsk, ikke fra Europa engang....han er en av dem som kommer hit, suger penger fra staten og voltar hvite jenter

  SvarSlett
 14. Jeg tror de vet hva de gjør, og jeg tror det er nettopp det som gir kicket:

  Det å kunne bevise overfor seg selv at du har makt og ikke er prisgitt en annen persons vilje for å få det du har lyst på.

  Forøvrig så mener jeg at voldtektsmenn bevisst plukker ofre som er utfordrende kledd eller fulle, for å slippe lettere unna gjennom å få sympatier fra folk som har samme mening som "anonym" over. De utnytter manges oppfatning av at "hun tedde seg som en hore ergo så har hun skyld i det selv".

  Jeg synes det er noe forbannet tøv at utseende og grad av beruselse skal telle mer enn et NEI (eller mangel på evne til å si nei). Hva f... gjør at noen mener at man ikke har plikt til å respektere et NEI eller å holde seg vekk fra jenter som er så beruset at de ikke kan ta vare på seg selv?

  Man kan likegodt si at voldtektsforbryteren har tedd seg så tåpelig (burde forstått at de skulle holdt p.... i buksa) at vedkommende fortjener å bli dømt, som å si at offeret tedde seg så tåpelig at vedkommende fortjente å bli voldtatt.

  SvarSlett
 15. Kvinner som kommer med falske voldtektsanklager, jeg tror ikke de er klar over hvilke skader de påfører offeret.

  50% av alle anmeldte voldtekter ender i dom, 50% ender i frifinnelse eller henleggelse.

  Og i disse 50% hvor det ikke finnes bevis, er det de aller, aller færreste som ender i noen form for straff til kvinnen for å komme med en påviselig falsk voldtektsanklage.

  SvarSlett
 16. Dette var et fint blogginlegg med gode kommentarer. I alle fall inntil en idiot la inn en kommentar der han la skyld på voldtektsofferet. Det ble ikke bedre av at det deretter ble lagt inn kommentarer om at han måtte være utlendning. Hvorfor må han være det? Er det utlendinger som frikjenner menn fordi offeret var utfordrende kledd? Nei. Det er som oftest faktisk middelaldrende norske kvinner (det var noe av det som kom ut i VG-serien om voldtekt).

  Voldtekt er kjipt, for å si det mildt. Hatefulle ytringer mot folk som ikke er norske er også kjipt. Begge deler er ekstremt unødvendige.

  SvarSlett
 17. Jeg er helt enig med deg anonym over (03:47).
  Det var en totalt unødvendig kommentar om utlendinger og kvinner som ber om å bli voldtatt, personlig syns jeg at vi kan holde oss for god til å legge ut slike kommentarer, hva godt skal det gjøre?

  Men jeg så den for sent til å fjerne den, fjerner jeg den nå vil det stå et stort hulrom, siden mange har svart på denne kommentaren, og det er så irriterendes når det skjer, å ikke kunne lese hva som er blitt skrevet når andre har kommentert.

  Men jeg skal være mer obs på slike kommentarer fra nå av.

  Bruk litt hode folkens, det er ikke vits å bli ufin :/

  SvarSlett
 18. La oss naa faa vite hvilken nasjonalitet han har, da! Eller om han er etnisk nordmann!

  Hva med aa ha litt mot i bröstet?!

  'politisk korrekt' og 'rasisme' er ord som bör forsvinne ut av ordforraadet vaart forever!

  SvarSlett
 19. Min lov:

  Mennesker som voldtar er dyr. Den som voldtar mister sine menneskerettigheter og faller i eierskap til offeret og dets familie, som da står fritt til å avlive vedkommende eller fjerne overgripers forplantningsorgan.

  Hilsen jentepappa.

  SvarSlett
 20. Det spiller fint lite hvilket kjønn de er eller hvor de kommer fra. Det stilles samme krav til deg som menneske uansett.

  Når du setter dine lyster ønsker foran menneskers liv og helse så er du syk.

  Dette bør vurderes som terrorisme. Familievold eller alvorlig mobbing også. Hver sak vurderes.

  Straff - Mental institusjon til du er frisk - som kan gi virkelige livstidstraffer. Med alvorlige straffer vil kanskje staten prioritere dette og politiet fikk flere resurser. (En kan jo håpe)

  Null handel med land som bruker voldtekt i forhør eller som straff. Det er handlingen og aksept av utførelsen som gjør deg til et menneske av mindre verdi.

  SvarSlett
 21. Det er på høy tid myndighetene tar denne urovekkende utviklingen med stadig flere overfallsvoldtekter seriøst.

  Her må man legge alle fordommer til side og finne fellesnevneren bak denne utviklingen. Man må se på alt fra oppvekstvillkår, sosiale og økonomiske forhold, samt kulturelle og religiøse faktorer, og finne selve årsaken til denne utviklingen.

  For det er først når man vet hva årsaken er at man kan gå ut med rettede preventive løsninger som kan snu denne trenden og gjøre livet relativt trygt igjen for kvinner på byen.

  Så lenge myndighetene nekter å foreta denne typen forskning, dytter de ansvar for egen sikkerhet over på hver enkelt, som igjen betyr at det blir ofrene som til syvende og sist vil bli klandret for å ikke ha passet seg godt nok.

  Det er direkte skammelig at våre myndigheter ikke tar dette problemet mer på alvor!

  SvarSlett
 22. Jeg blir litt provosert her, menn som voldtar? Det finnes ingen menn som voldtar, menn voldtar ikke. Usle småkryp og søppel voldtar. De er ikke menn, man kan ikke kalle de dyr da det er en fornærmelse mot alle dyr, monstre er ikke dekkende nok, dette er søppel. Jeg blir ikke fornøyd før vi får dødstraff som straff her til lands, klarer du ikke å holde styret ditt i buksa di så blir du hengt, så enkelt er det, ingen grunn til å gjøre det vanskelig, det hadde vært et herlig sted å bo.

  SvarSlett
 23. ""Menn som voldtar, eller mennesker som voldtar, er syke. De skjønner ikke hva de gjør.""


  Skjønner ikke hva de gjør? Selvfølgelig skjønner de hva de gjør, det er derfor de gjør det, problemet er at de ikke bryr seg om noen andre enn seg selv, egoistiske psykopater, det er det vi snakker om her.

  SvarSlett
 24. Synd å si det, men norske jenter/kvinner overlater svært lite til fantasien når de kler seg. De vil gjene vise mest mulig av kroppen sin med strantsittende klær, dype utringninger og kort-korte skjørter, hvis de ikke har kun strømpebukse og genser som såvidt skjuler bakenden!! I tillegg er det in med bruk av narkotika - og hvis man blander det med alkohol er man virkelig ille ute.
  Jenter som går ut uten følge av en kjæreste eller venninner er på sjekker'n - og om det dukker opp noen som i utgangspunktet virker hyggelig, blir invitert med til en eller annen plass og så blir voldtatt, da har man seg selv å takke faktisk!!!

  SvarSlett
 25. Det finnes jækla mange "etniske" nordmenn, med dårlig menneskesyn/kvinnesyn også. Fordøm utsagnet personen kom med, i stedet for den etniske bakgrunnen, hans/hennes...
  Når det er sagt så fatter jeg ikke at det finnes folk som bryr seg så lite om medmennesker. Noen minutter lidelse for meg, er da virkelig ikke vært det tusener av timer jeg ødelegger for deg.

  SvarSlett
 26. Kvinner som lyver (skryter) på seg voldtekter som aldri har skjedd.. Tror ikke deisse "menneskene" veit hva slags skader og traumer de påfører OFFERET!!!!!!!!!!!!!!!1

  SvarSlett
 27. Bare en ting å si UFFFFF s¨mye dumt

  SvarSlett
 28. Hvis man skal voldta noen så kan man da rett og slett ikke tenke på hva man utsetter vedkommende for, da får man jo aldri fullført handlingen.

  SvarSlett
 29. Menn som voldtar, ja de vet ikke hva de gjør. Men som i mitt tilfelle, jeg har blitt voldtatt flere ganger enn det folk kan tenke seg. Av ulike men, i ulike faser i livet mitt. Ikkr fotdi jeg har bedt om det, eller kledd meg noe særlig provoserende. Men jeg tror: en gang et voldtektsoffer, så er du på en eller annen måte et lett bytte. Nå anser ikke jeg meg som noe offer, og jeg tenker ikke så mye på det, det har skjedd, ikke noe jeg kan gjøre noe med. Men jeg kan velge å gå inn i fremtiden med gode tanker. Jeg er bare en person med mye vonde opplevelser, men velger at det ikke skal definere meg som person. Jeg har det bra, og har et normalt sexliv til tross for mine opplevelser. Det går ann det og :)

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.