lørdag 20. november 2010

Et innlegg om Harry Potter


Blogginnlegg om Harry Potter florer på nettet i disse dager, og jeg kaster meg på bølgen
for jeg er en svoren tilhenger av Harry Potters magiske verden, men mest av alt er det forfatteren selv, J.K Rowllings som er fantastisk.

Til dere som kun har sett filmene; LES BØKENE, og det på engelsk.
Du blir fortapt i verden som er så fantastisk, en historie og et plott som er så dypt og så gjennomtenkt, at du ikke kan la være og beundre JKR for hennes utrolige fantasi og fortellerkunst.

Filmene er OK.
Noen av dem er faktiske mer en OK, min favoritt fram til nå har vært "Harry Potter and the prisoner from Azkaban", det vil si, fram til i går.
Da så jeg den nyeste filmen i rekken, del 1 av 2 deler som den siste boken er delt opp i, og jammen er jeg glad de delte den i to.
Den filmen er fantastisk.
Den følger boken mye mer enn filmene har gjort tidliger, bortsett fra film nr 1 da, men er det så rat, den boken var på snaue 223 sider, så der var det mulig.
Den tykkeste, boken, og også den mest forvirrende filmen (for de som ikke har lest bøkene) er "HP and the order of the phoenix"... Men for meg kunne den like så godt ha vært på 20000 sider, jeg hadde gladelig lest.

Filmen "HP and the deathly Hallows" del 1" var utrolig, jeg fikk frysninger, og flere ganger fikk jeg tårer i øynene, ikke pga av hva som hendte der og da i filmen, men pga av at det minte meg om hva som kommer.
Vi er vel ikke i tvil noen av oss, Harry Potter er ikke lenger noen barneflm, Harry Potter universet forlott barnestadiet allerde i film/bok nr 2 mener jeg.
Filmen jeg så i går bar ingen preg av noen gang å ha vært myntet på barn, mend et geniale med det er jo at det faktisk har vært det.
Harry Potter har dratt med seg flere generasjoner, de som først leste boken i en alder av 10 år, når første bok kom ut, er i dag over 20 år, og for dem må det vær spesielt trist.. Eller melankolskt at historien snart slutter, den har jo preget barndommen deres.

Jeg sier det igjen, og jeg vil alltid si dette; Harry Potter er fantastiskt.
Og for dere som ikke har lest bøkene, eller ihvertfall ikke den siste boken... Gled dere.
Mest sannsynlig har dere ikke gjettet hva som kommer til å skje, plottet går så dypt og er så intrikat fantastisk at det er bare til å bøye seg i støvet for en av verdens beste forfattere, gjerne en av tidenes beste forfattere... Etter min mening, og jeg har lest myyyye.

Jeg får frysninger av tanken på hva som kommer.

Artikkel på VG

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker Harry Potter. Har elsket han fra ørste stund, og jeg har lest bøkene. Riktignok har jeg bare lest den første på engelsk men...

  SvarSlett
 2. eg glede meg så masse til å ha lest alle :)

  SvarSlett
 3. nå sga eg og begynna å lesa di :D glede meg masse!

  SvarSlett
 4. Det er ikke et must å lese dem på engelsk Hild Frøya, men jeg syns de er bedre på engelsk, men de er jammen bra på norsk også.. Jeg har jo lest dem på begge språk :)
  Så kjekt at du også liker HP, det liker jeg :DD

  Evy og Mariann! Såå glad at dåkkår endelig ska lesa di :D

  SvarSlett
 5. Hei hei

  Jef var på kino fredag å såg filmen og den var helt konge. Jeg og vennina mi var helt i skyene når vi kom ut fra kinoen. Jeg satt med tårer i øynene flere ganger og lo godt enda flere ganger :) Vennina mi har ikke lest bøkene så hun la ut flere forskjellige ideer om hva som skjer mens jeg prøvde å være så nøytral som mulig mens hun holdt på. Og da jeg kom hjem dro jeg fram den siste boka igjen, så nå koser jeg meg med den :)
  Lena

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.