tirsdag 16. november 2010

Når jeg ikke er jeg lenger, men vi.


Mange opplever det, gjerne de fleste av oss, vi treffer en vi har lyst å dele livet med.
Og klakk, jeg blir til vi.
Vi, et par.
Det er noe rart med det, jeg er ikke lenger jeg, men det er vi.
Bokstavlig talt.
De fleste av oss tenker ikke over dette, men vi burde.
Noen er mer "vi" enn andre, noen er fortsatt seg selv, mens noen mister seg selv totalt, jeg som person forsvinner og blir erstattet med vi, oss, du og jeg, et par.

Hvis du ikke er med på hva jeg skriver, så skal jeg forklare.
Mange når de går inn i et forhold, og etter det jeg har erfart, så gjelder dette mest hunkjønnet av paret, mister sin ege identitet som de fram til da kjenner den, og blir til vi, oss.
"Vi blir med på kino", "vi liker ikke det", "vi syns det er teit", "nei, vi slanker oss", "vi skal ha besøk i kveld", "vi har planer for helgen".
Det mange ikke tenker over, er at de på et blunk tar fra den andre identiteten som han/hun kjenner det, samtidig som deres egen.
Noen syns detter er helt flott og tenker ikke over det, noen liker det nok, det å være et VI, men det er faktisk en del der ute som aldeles IKKE syns det er greit.

Jeg har snakket med en del menn som har reagert ganske kraftig på dette, at med en gang de har kommet inn i et forhold, så mister de mye av selvbestemmelsesretten over sine egne handlinger, sin egen fritid og sine egne meninger.
Selvfølgelig gjelder ikke dette alle parforhold, men mange.
Selv om dere er et par, så er det greit å høre med den andre om det er greit før dere bruker "vi".
Altså, høre med den andre parten før dere aksepterer å gå på besøk til noen, eller før dere skal på kino, før du forteller hvem du heier på i skal vi danse osv....

De som bruker vi istedet for jeg, tenker gjerne ikke over det, kanskje i begynnelsen av forholdet, men så blir det en vane, og den andre har gjerne ikke sagt noe om det.
Men det hender faktisk at den andre gremmes over dette i skjul, men har ikke villet sagt noe tildlig i forholdet, og seinere blir det på en måte for seint.

Selv om en blir et par, så er det fortsatt to personer, med meninger og følelser, og uansett hvor bra en har det i forholdet, så er det fortsatt to personer.

2 kommentarer:

 1. heilt sant;D eg troor eg e ganske flink te å dela oss opp kver for oss :P men hende jo av og te at eg bare plutselig finne ut at me ska på besøk te deg f.eks så vett ikkje han broremann din at eg egentlig har planlagt någe:P hihi!:P

  SvarSlett
 2. Alle kan bruka "oss, me "osv, men det e forskjell på å gjør det av og te enn å gjør det konstant.
  Den andre personen vil gjerna føla at han då miste litt identitet, og at det e den andre i forholdet som styre.
  Det e isje alle som syns det e greit, og det e heller isje alle som har lyst å sei fra om det.
  Kanksje någen faktisk sije tenke øve det, men mislige det?

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.