lørdag 13. november 2010

Nyrer.. Javel?

Skal det være noen lame nyrer kanskje? Jeg vet ikke helt hva lame nyrer er, men jeg regner med at Ica Maxi mener LAMME nyrer...

Jeg må bare si... Nyrer fasinerer meg.
Det er det organet, bortsett fra hjernen, som fasinerer meg mest.
De er helt fantastiske, og totalt undervurdert og bortglemt av gjennomsnisttsmennesket ( er hva jeg tror i det minste).
Før jeg begyntte å lære om nyrer selv, så tenkte "nyrer, javel, vi trenger vel dem.. Men vi klarer oss jo med en, sant..Eller?"
Ja, noe i den duren ihvertfall.

Jeg skal ikke skrive et innlegg om nyrer våre, ta det med ro.
Jeg skal ikke engang nevne hvorfor jeg syns de er fasinerendes, men jeg skal skrive noe annet om nyrer.

Hver gang jeg er ute og handler, MÅ jeg bort å se på nyrene.. Faktisk.
Nei, jeg har ikke noe nyrefetisj.
Som sagt, jeg er bare fasinert, og det som også fasinerer meg.. Er prisen.
Ikke gjerne på lamme nyrene, eller de lame nyrene som ICA påstod det var, men svinenyrer.


Det er jo FANTASTISK billig!
19.90 per kilo, DET er billig det. Jeg traff på en student i kassen en dag som hamstret inn nyrer, og med den prisen så skjønner jeg jo det, det er jo god, sunn mat, myyye mat, for lite penger.
Men er det noe godt da?
Jeg har aldri smakt.

Men jeg har funnet en god oppskrift, på lammenyrer som jeg deler, og jeg prøver den gjerne selv også...En dag.
______________________________________________

Nyrer skal skylles i eddikvann og renses for talg (det harde hvite), etterpå deles de i to (hvis du skal dele dem) Dertter kan du skjære dem i spiseklare stykker.


•To lammenyrer
•To cherry-tomater
•To sjalottløk
•Seks baby-asparges
◦(de minste du kan finne)
Saus
•To spiseskjeer eple-balsamico-eddik
•Fire spiseskjeer fløte
•Fire-fem spiseskjeer smør
•Salt og pepper


1.Rens nyrene for fett og kjertler. Del hver nyre i to eller fire. Krydre med salt og pepper.
2.Brun smør i en panne. Brun nyrene på begge sider.
3.Tilsett tomat og løk. La det surre litt. Tilsett eddik og fløte, eventuelt litt smør.
4.Smak til sausen med salt og pepper. Slipp oppi baby-aspargesene, som surrer med i 30 sekunder.
5.Hell sausen og garnityret på to tallerkener. Anrett nyrene på toppen.
______________________________________________








1 kommentar:

  1. Hm Nyrer å spise, vet ikke, men siden jeg ble nyresyk og ble transplantert i 2007 er jeg lykkelig over å ha 3 nyrer,de gamler er riktignok visne og døde og sitter der de har sittet, mens nye er i buken, godt gjemt langsmed tarm og blære, der sitter den godt.. men nyrere er nyrer og formener likeså enten dyre eller menneske. Men får meg ikke til å spise nyre som jeg har fått( ikke misforstå,men i gml kokebøker er det mange gode oppskrifter på nyrer) og kanskje din rett er veldig god den.. men bloggen din er veldig bra, av de beste.. faktisk er den fri for dill,dall, vesker,leppestifter og champagne.. du beskriver livet på en veldig god og ærlig måte, problemet med rosa bloggerne er at de er opptatt av seg og sitt og så fort de får en flis i fingerne er VG og skriver spalteplass for disse rosabloggerne. VG er blitt en rosa blogg avis enten det er damer på byen eller andre ting. mail:

    zalzanilsen@yahoo.no

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.