onsdag 6. juni 2012

Hvordan lage monsternøkkelringer- Step-by-step-

Nå er det en liten stund siden jeg har laget nøkkelringer, har rett og slett hatt alt for mye å gjøre og vært for sliten. Men en gang jeg satt her og koste meg med min lille hobby,så kom jeg på at jeg skulle lage et step-by-step-innlegg på bloggen.
Bildene ble tatt, men innlegget ble aldri laget.
Så nå kommer det :)

Du trenger litt diverse utstyr:
-Fimo leire i forskjellige farger
-En kniv
-små metalringer EKS
-Nål/syl (eller annen spiss gjenstand) Til å lage munn.
-Nøkkelringer
-Steikeovn
-Tålmodighet?

 Det første du må gjøre er å velge farge på kroppen,arbeid den varm i hendene en stund...Det kan ta litt tid.
OBS! Vær lett på hendene, prøv å ALDRI presse eller trykke for hardt,det er skikkelig bæsj om du er fornøyd så langt, for så å lage et søkk som ikke lett kan fjernes.

1- Lag den rund og jevn.
2-Hold forsiktig på den mens du drar ut en "arm", denne kan være tykk eller tynn. Men finest blir det om den er litt tykk i starten.
3- Lag en lik arm, om du vil ha to. Du kan lage flere også, eller bare en. Og ja, vær litt tålmodig, for rive og klemme gir ikke gode resultater.
4- Dra forsiktig i armene, hver sin gang, mens du holder forsiktig på kroppen..Gjerne bytt litt grep underveis. Det er ikke vanskelig,men det er en helt egen teknikk.

 1- Når armene er ok lengde, begynner du å rulle dem inn mot kroppen.
Mas på meg nå, rull forsiktig :)
2- Når du er fornøyd med armene er det virkelig nå du skal lage et hull til metallringen, dette kan du gjøre meden litt skarp kniv. (som selve nøkkelringlenken festes i seinere). Det kan selvfølgelig gjøres lenger ut i forløpet, men det kreves at du er ganske flink for ikke å ødelegge hele greia. For jo mindre det er å forholde seg til, jo lettere er det... Det må jo være ganske basic info?
3- Putt ringen ned i hullet, med åpningen på ringen ned, på den måten vil ikke lenken kunne falle av her ihvertfall.
4- Klemm/press forsiktig rundt ringen fra alle kanter. older du kun en plass vil det bli merke/søkk her.
Og ja..Pass på at ikke altfor mye av ringen er nedi leiren, det er bare dumt.

 Nå har du laget kroppen og ringen er festet. Nå er det på tide å gå over til å lage øyne.
Jeg viser litt viderekommende øyne, men det er ikke så veldig vanskelig, men du kan hoppe over noen skritt her og gjøre det enkelt med å bruke bare en eller to farger for eksempel.
Jeg har brukt tre farger, eler fire, fire lag ihvertfall.

1- Finn fram fargene du ønsker å bruke. Hvit til hviten i øyet, den går det mest av. En farge til irisen, svart til pupillen (kan bruke hvilken farge du vil), og til slutt hvit igjen for glimt i øyet. Men som sagt, du trenger ikke gjøre det så avansert.
Det viktigste er mengden farge du bruker...Kommer tilbake til det.
2- OBS! Vær helt rein på hendene nå! Ta to like store deler med hvitt og rull ut til små perler. De bør være temmelig like store. Heller for lite enn for mye, for det blir fort for tykke lag.
3- Press de hvite kulene (Med lett hånd) der du ønsker på kroppen. Du kan velge å ha dem flate, eller ha dem på som mer kule formede, eller en mellomting. Skal du ha kun hvit og sort, altså kun en svart pupill, så er det ganske stilig å beholde dem mest mulig kuleformede.
4- Irisen- Denne skal være litt mindre enn det hvite, så nå lager du to litt mindre kuler, men også her bør de være hverandre i størrelse. Press dem forsiktig på der du vil ha dem.


1- Pupillene lager du som to mye mindre kuler, og presser dem på der du vil ha dem.
2- Hvis du ønsker lyseffekt i øynene,så er det den hvite du skal bruke. Og nå må du isåfall vaske hendene, for ellers blir det bare grått og stygt.
Når du leger dette glimte i øynene, er det veldig viktig at du legger det på samme sted på begge øyne, ellers vil det bare se rart ut. Du kan ha en prikk, eller mange, jo færre jo enklere, men jo flere, jo stiligere.
Disse kulene skal være BITTESMÅ, ellers blir det bare klumpete. Selv om de er veldig små, så gjør de mye utav seg når du presser dem på..Jeg lover. Du må nesten prøve deg fram.
3- På denne valgte jeg å ha tre flekker i hvert øye.
4- Ønsker du flekker på kroppen,ruller du ut flere små kuler i ønsket farge. Du kan ha allei samme størrelse, eller du kan variere.
Trykk de lett på, jo mer du trykker, jo flatere blir de... Men det er også stilig å ha dem mer runde/kuleformede..
Til slutt kan du lage munn ved  presse inn en nål eller syl der du vil ha munn. Eller du kan lage en munn med leire.

For å herde den , har du den 30 min i ovnen på 110 grader.
 FERDIG!

Å slik ble resultatet! Jeg husker ikke hva navn denne fikk..For alle jeg lager få jo et navn, det er bare til å se på de under :)
Masse lykke til hvis du ønsker å prøve deg. Gi gjerne tilbakemelding om du har laget en!
Og bare kom med spørsmål, det er bare kjekt :)

1 kommentar:

  1. Jeg må lære meg dette. de er jo bare sååå kule :-)

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.