torsdag 7. juni 2012

Hvordan få knall rødt hår, hvor ofte farge, hva koster det?

Jeg får ofte spørsmål om hvilke farge jeg bruker, hvor ofte jeg farger håret og noen spør også hvor mye det faktisk koster meg.
Så her følger en nøye beskrivelse på alt du måtte lure på (tror jeg) om håret mitt, knallfarger, hvordan farge osv..
For å si det enkelt, hadde jeg gjort dette hos frisøren hadde det ikke blitt mange kronene jeg hadde hatt til overs iløpet av året.
Men nå gjør jeg det ikke hos frisør, ikke kjøper jeg fargen hos frisør heller..Det hadde også blitt for dyrt.
Men mere levelig.

HVILKE FARGE?
Fargen jeg bruker heter LA RICHE DIRECTIONS  (trykk linken for å se fargene).
Detter er en semi permanent farge, noe som vil si den vaskes rimelig raskt ut av håret.
Det finnes overhodet ikke noe bleking i den, det er kun fargepigmenter som legger seg utpå håret (trekker litt inn om du har bleket det litt på forhånd og vil da holde litt lenger).
Fargene jeg pleier å bruke heter PILLARBOX RED og POPPY RED, blander halvt om halvt av disse.
Jeg liker at den holder seg kald i fargen, at den heller slår over mot rosa/lilla etter noen vask, enn oransje.
Hvis du ønsker en varmere nyanse så er VERMILLION eller CORAL RED fine.
Ønsker du en dypere rød som skinner i litt lillanyanser så er RUBINE fantastisk.
Har av og til blandet RUBINE med PIALLARBOX.
Ønsker du en mørkere rød nyanse, så kan du blande LITT sort i den røde, den heter forresten EBONY.

HVOR OFTE?
Rimelig ofte. Men det har jo gått rutine i det etter flere års bruk.
Hvor ofte du trenger å farge håret avhenger ihvertfall to ting. Hvor ofte du vasker håret og hvor utvasket rødfarge syns du det er ok å gå med, eller hvor viktig er det at det er skikkelig rødt all the time...
Jeg har ikke fett hår, så jeg kan vasker håret annenhver dag, noen ganger går det tre dager mellom.
Men fargen slipper taket om du vasker håret eller ikke, den slipper bare MER om du vasker det.
Jeg farger håret ca hver 14ende dag... Det blir (og ja, jeg har virkelig regnet meg frem til dette nå) 26 ganger iløpet av et år.
Hver 6 uke, eller hver tredje gang jeg farger, tar jeg å bleiker etterveksten..Minimalt, det er bare for å få fjernet litt av mine pigmenter fra håret, og for å åpne håret slik at de nye pigmentene kan trekke litt lenger inn. Hvis ikke er hårstrået så glatt at det legger seg utpå, og blir så å si vasket av i neste vask.

HVORDAN?
Er det første gangen, bør du ha en lett bleking i det, jo mørkere du er i håret, jo lysere må du bleke det..Men IKKE la det bli hvit! Da holder fargen svært dårlig, og håret blir pjusket og fortere slitt. Jo mørkere underlag, jo dypere blir rødtonen.
Jeg lysner/bleiker etterveksten hver 6 uke, med mildeste bleiking (1,9%) og det står i ca 5-10 min. Lett gulig nyanse vil jeg si det blir, ikke påskegul (jeg er mellom-mørk blond fra før).
Når jeg skyller dette ut, vasker jeg det veeldig godt, men bruker ikke balsam eller kur, IKKE BRUK DETTE NÅ,da vil ikke rødfargen sitte godt i og med at du har forseglet håret med å ha i balsam eller kur. Jeg håndkletørrer håret godt, grer gjennom det, har vaselin rundt hårfestet og på ørene, fargen smitter og sitter ektremt godt. Just sayin...
Bruk hansker! Fikk kjeft av ei engang  fordi jeg ikke hadde nevnt at hansker var lurt å bruke når man farger håret knall rødt... Noen ting tenker jeg bare er opplagt.
Jeg bruker 1 og en halv boks (langt hår) hver gang, og jeg blander som nevnt PILLARBOX og POPPY. Men du kan bruke hva du vil, de fleste av de fargene går an å blande.
Jeg bruker hendene til å gni det inn i håret, den fordeler seg godt i håndkletørt hår.
Når jeg har alt i, så har jeg på en hette, for det kan dryppe litt.Røde flekker er ikke kjekt å ha over alt, men det skal nevnes at fargen går let av på klær i vask. Men sofaen er det verre med..
Det står på pakken at det skal stå i i 20 min, den er ferdig da, men jeg har funnet ut at jo lenger den står i, jo lettere er det å skylle den ut UTEN å bli rød7rosa på hendene.

HVOR SKADELIG ER DET FOR HÅRET?

Jeg har aldri hatt så sunt hår som jeg har nå, vel bortsett fra da jeg var liten og ikke farget håret da.
For tingen er at det eneste skadelige jeg gjør er å ta etterveksten med bleiking. Og dette gjør jeg jo ca hver 6 uke. Jeg bruker en veldig skånsom/mild bleiking, og den sitter i i kort tid, max 10 min. Bare nok til å knekke vekk nok pigmenter og gjøre håret mottagelig for nye pigmenter.
Og siden jeg kun tar etterveksten, så er jo strengt tatt håret bare bleiket 1 gang, hele håret.

Så lurer sikkert du, men rødfargen da? er ikke den skadelig?
Ikke akkurat, nei.
For rødfargen er semipermanent, det vil si at den ikke skylles ut etter 1 vask, men den sitter heller ikke.
Det finnes overhode ingen lysnende effekt i den, noe som må til i hårfarge slik at den FAKTISK fargen trekker inn i håret. Og det er dette som skader.
Den røde fargen jeg påfører er kun det, pigmenter, farge, ingen skadelige stoffer.
Ihvertfall minimalt.
Håret er veldig glansfult, og overhodet ikke mer slitt enn mange andre hår.
Jeg hadde mer skadet hår da jeg jobbet som frisør,for å si det mildt. Da bleiket jeg håret mye og ofte.

HVOR MYE KOSTER DET PER GANG? I ÅRET?
For å si det sånn, går du til frisør og gjøre dette like ofte som jeg gjør det hjemme, blir det fort svært dyrt (har jobbet som friøsør).
Det vil ligge på rundt 700-2000kr gangen. ALt ettersom om du bare farger, bleker og farger og klipper og kurer osv. Vi snakker minimum 20000,- i året. Eller minimum 10000,- hvis du gjør det en gang i måneden, men jeg regner med at det hadde blitt mer, for klipp og kuring følger ikke med i minsteprisen jeg har regnet med.Kjøper du knallfarge hos frisøren, koster det minimum 3900,- (men det er hvis en boxkoster 150 kr, men tror den ligger nærmere 200) i året for kun rødfargen, bleking kommer uttennom, og da har jeg kun regnet med at det går en fargeboks hver gang, jeg hadde ihvertfall brukt 5850,-, siden jeg bruker en og en halv boks per gang.

For å kutte dette enkelt:
Jeg kjøper farge på ebay, og da betaler jeg 42,- per boks (inkl frakt).
Bleking kan også kjøpes billig på ebay. Bruker ca 300,- på bleking i året (bleiker 9 ganger i året).
Rødfarge bruker jeg 1638,- på i året, altså tilsammen bruker jeg ca 1938,- for et helt år.
Det er ikke gale!

PS: Jeg har click-on extention som jeg bruker av og til, og det koster litt å farge disse også. Farger de som regel når jeg får dem, og sjeldent flere ganger. Innlegg om hvilke extention og hvor bestille finner du HER.10 kommentarer:

 1. Jeg skal farge håret rødt, men har hatt rosa før, og den farget av på badeskapene osv.. og fargen ble stygg etter 1 uke.. Blir rød og det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Rødt holder litt lengre enn rosa, men hvis du vil ha det knallrødt hele tiden, så må du farge det ca hver 14ende dag. Jeg har gjort det i 3 år nå :)

   Og ja. hvis du skvetter farge så fager det av på skaper osv, men det går fint bort hvis du skrubber med jif.

   Slett
 2. hei jeg skal farge håret mitt rihanna rødt og har brun/svart hår ( har blitt lysere i solen). Jeg har litt over puppen langt hår! Hvor mye koster det ? hos frisør

  SvarSlett
  Svar
  1. Heihei, skal du gjøre det hos frisør må du regne med at det koster en god del. Priser varierer fra frisør til frisør og det er veldig vanskelig å få en ca pris når du går til frisøren også, for de vet jo ikke hvor mye farge som går med til ditt hår.
   Siden du har såpass mørkt hår, så ville jeg ihvertfall ha bleiket håret hos frisøren for at det skal bli gjort skikkelig.
   Det trenger ikke være skikkelig hvit, bare lyst. Jeg tror jeg ville bleiket det hos frisør så heller kjøpt inn rød farge å farget det hjemme.
   For å holde en rødfarge krever at du farger det ca hver 14ende dag.

   Hos frisør vil jeg tror det kan variere fra 1000kr til over 2000.

   Lykke til :)

   Slett
 3. Det står at man må bestille 50 bokser når man bor i Europa, men utenfor UK. Hvis jeg har forstått dette rett. Prøver å legge inn ordre, men ingen pris kommer opp. Hva er prisen pr boks? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøper fargen gjennom Ebay, det er rimeligere, og du trenger ikke kjøpe så mange om gangen.
   Jeg søker bare på "la riche red", så kommer det opp lere alternativ.
   det er ganske greit.
   Bare pass på å hold det under tollgrensen :)

   Slett
 4. Ah, ok :)

  Kan jeg spørre hva tollgrensen er? :D

  SvarSlett
 5. Hei, jeg bare lurte på jeg bruker swartzkopf real red så ganske så rød i håret fra før men ønsker og ha det litt lenger veldig rødt fungerer disse da eller må de være blond?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok du kan friske opp med disse fargene oppå når farben din begynne rå bli blass. Det er jeg rimelig sikker på.

   Slett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.