fredag 24. februar 2012

Undervurdert: Hjemmelaget soppsuppe med bakt hvitløk!



Suppe er gøy! Så enkelt, SÅ godt!
Soppsuppe er godt som forrett eller hovedrett, eller bare litt kveldkos..
Da jeg laget denne første gangen for et par dager siden, så fremstod det å begynne å lage suppe i stedet for å legge seg, som en veeldig god idee.
Mye som fremstår som god idee når en er gravid, det innvolverer gjerne ifte mat, hm.
Godt var det, og jeg sov godt etterpå også.

Til denne suppen brukte jeg bakte hvitløk, men du kan bruke fersk hvitløk også såklart. Men bakthvitløk gir en fyldig smak som passer veldig godt til sopp, bare et tips.
Svært enkelt å lage, men tar litt tid.

BAKTE HVITLØK:
Du tar så mange hvitløk du ønsker, kapper av toppen, legger dem på aluminiumsfolie, heller over en god klunk med oliven olje og strør på med salt.
Pakk folien godt rundt og ha i forvarmet ovn på 220 grader i ca 45 min.
Etterpå er det bare til å klemme ut feddene.

SOPPSUPPE:

- 250-350g sopp (det du måtte ønske av sopp)
-3 ss smør (se om du trenger mer)
- 1 løk
- 1-2 bakte hvitløk se oppskrift over (ELLER 4-5fedd rå hvitløk)
- 1-2 ss hvetemel
- 8-10 dl hønse/grønnskasbuljong
- 1 dl fløte
-1-1 ss creme fraiche
-1 eggeplomme
-salt og pepper

Du kan bytte ut litt av buljongen med hvitvin, 1-2 dl.

Stek løk og hvitløk blankt i smøret tilsett sopp. Rør inn melet.
Ha over buljongen, kok i ca 20-30 min.
Mos godt med en stavmikser.
Ha suppen over svak varme mens du rører inn eggeplomme utvispet i fløte og creme fraiche.
Det skal ikke koke nå, bare trekke.
Hvis du syns det er vanskelig med eggeplomme, så er det ingenting i veien for å sløyfe den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.