lørdag 4. februar 2012

Den fantastiske pannekakedesserten



Denne desserten slår alltid an, jeg pleier lage den til nyttårsmiddagen.
Den er fantastisk god og utrolig enkel å lage og det er en grei dessert og imponere med, for du kan få det til å se fantastisk ut, hvis du legger litt arbeid i det.
Jeg pleier ikke gjøre det så avansert, men til finere anledninger drysser jeg melis over, pynter fint med krem og har jordbær og mynteblader til pynt, verre er det ikke.

Det som tar desserten i hovedsak består av er;
-Pannekaker
-vaniljeis
-melkesjokolade smeltet i litt kremfløte

Så gjør du som du vil utover det.
Jeg liker å drysse melis over, for det ser fint ut.

Det som tar mest tid, er steking av pannekakene.
De skal så avkjøles litt, så det er greit å gjøre det før du begynner på middagen,
så når alle har spist og noen tar av bordet, så tilbereder du pannekakene, det tar jammen ikke mye tid.
Bruk en stor plate melkesjokolade, smelt den forsiktig i litt kremfløte, 1/2 dl så blir sjokoladeblandingen ganske stiv når du heller den på pannekakene, har du mer oppi, så blir den mer rennende, alt ettersom hva du liker her altså.
-Legg pannekakene på en tallerken, ha i litt vaniljeis, brett pannekakene rundt, nesten som en tortilla, legg brettekanten ned.
-Hell over sjokoladen (den må være litt varm, ellers så stivner den før du heller over).
-Strø evnt. over melis.
-Ha på annet godis du måtte ønske, bare fantasien som stopper deg her.

Oppskriften jeg bruker til pannekakene: Gir ca. 12 pannekaker

-4 egg
-150 g mel
-litt salt
-2 dl melk
-2 dl kremfløte
2-3 ss smeltet smør
(1 ss kakaopulver hvis du ønsker litt farge på dem)
(La røren svelle kjølig i 1 time)

Tips: Hvis du sliter med at du får hull i pannekakene når du skal snu dem eller ta dem ut av pannen, kan du har 1 ss potetmel i røren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.