fredag 10. desember 2010

Kan en mor gå god for at sønnen ikke har voldtatt?

Jeg lurer på det.
Personlig tror jeg at mødre flest tror og tenker det beste om barna sine, til det motsatte er bevist. Det er jo oss mødre som oftest ser det beste i barna våre.

Vg.no skriver i en artikkel at moren til Julian Assange, WikiLeaks-grunnlegger som nå er anklaget for voldtekt, at han aldri ville ha voldtatt noen.
Så tenker jeg mitt.
Det er jo her en mulighet for at hele historien er et komplott mot Assange, det er greit nok.
Det virker som om moren er ganske med på den.
Og jeg skjønner henne jo, jeg ville absolutt trodd det beste om sønnen min også.
Men moren er vel ikke kapabel til å si om sønnen kan voldta eller ikke?
Ikke egentlig?
Menn (også kvinner selvfølgelig) som voldtar trenger ikke ha et volds eller sinnes problem i utgangspunktet, mange av dem kan være veldig reale mennesker, i utgangspunktet.

En annen side av denne saken, hvis det har seg sånn at disse jentene er blitt voldtatt, at det ikke er en konspirasjon, så er det veldig, VELDIG vondt for dem nå.
At de blir svartmalt i tillegg til gjerne å ha blitt voldtatt er ikke noe jeg ville opplevd, å anmelde en voldtekt å gjerne måtte møte overgrepsmannen igjen, var i hvertfall nok for meg.
Bare tanken på det var mer enn nok.
Disse jentene har hele verdens fokus rettet mot seg.

Min historie om voldtekten jeg opplevde... Å bli voldtatt og leve med det.

14 kommentarer:

 1. Jeg tror man kan spør hvilken som helst mor til hvilken som helst mistenkt voldtektsmann om hun tror sønnen er skyldig og hun vil svare nei.

  Men at nettopp mor til han her fyren får lov til å stille i media å si det er bare kvalmt.

  SvarSlett
 2. Ja,det synes du.Jeg synes det er kvalmt å se ditt inlegg her.kunne klart meg uten.Senest for 1 uke siden,sto en mor fram å ba de henrette sønnen,forde han var et dyr.Alså er din kommentar her,bare svarda.

  SvarSlett
 3. Viking: Da tror jeg ikke du har lest innlegget mitt nøye, og det virker som om du allerede har bestemt deg hva du skal tenke å mene om meg.
  Jeg skrev mødre flest ser det beste i barna sine, at det er de som OFTEST ser det gode i dem. Vi har oppdrat dem og elsket dem, blitt elsket og opplevd et liv med dem, så det er nok naturlig.
  Og jeg skrev også til det motsatte er bevist.
  Er det bevis for at sønnen, eller dattera di har eller er et monster, så er jo ikke mødre FLEST så dumme at de går rundt og tror at barnet er en engel.


  Det er lov å mene å tenke forskjellige, og jeg holder meg som regel for god til å slenge spydigheter, men jeg syns kommentaren DIN var lite gjennomtenkt.

  SvarSlett
 4. Hei, Lene! :-)

  Jeg tror kanskje Viking svarer anonym og ikke deg. Ikke sikker, men har det på følelsen...

  Uansett, JEG synes innlegget ditt er bra skrevet, en mor kan ikke VITE til punkt og prikke hva hennes barn finner på når ingen andre ser. Men hun som, alle andre, må ha lov til å tro/anta/ha en sterk følelse av, enten hun mener han er uskyldig eller evt det motsatte. Hun må nesten også få lov til å uttale det.

  SvarSlett
 5. Det mest naturlige for både mor og far,er å beskytte og støtte sinen barn,samme hva årsaken er.
  At ikke denne moren skal få uttrykke sin bekymring for dette raset mot hennes sønn,ja det er over min forstand.
  Kvalmt,ja,men helt naturlig,det var det som var poenget.At noen ser det på en annen måte,det får bli opp til hver og enkel,men å kalle det kvalmt det hun har gjort,ja det er kvalmt i 2,dre.

  SvarSlett
 6. Jeg liker også inlegget ditt,det var amomym jeg svarte,sorry.
  Man kan ikke dømme folk utfra hva de gjør for å beskytte sin familie.Blod er da tykkere enn vann,å da....Det er kansje slik at denne anonym,ikke har barn selv,ganske sikkert.

  SvarSlett
 7. Det er klart at enhver mor vil forsvare sitt barn. Moren har kanskje litt dårlig samvittighet, hun ga ikke stønnen det man kan kalle en trygg barndom. Da han var ett år fikk han en stefar, da han var åtte år fikk han den neste stefaren, og da han var 11 gjemte moren seg med han og halvbroren fra denne mannen. Siden familien flyttet hele tiden, gikk han på dusinvis av forskjellige skoler.

  Hva Assange har gjort eller ikke gjort vet ikke jeg. Etter hva jeg leser hadde han samleie med to kvinner, som han ikke kjente, i løpet av en kort tid, og det helst uten kondom. Jeg mener at bare det viser litt hvordan forhold denne mannen har til kvinner generellt.

  SvarSlett
 8. Men kjære deg,man behøver da ikke være voltektsmann om man har litt sex i ny og ne.
  Hva med disse kvinnene,er de ikke selv skyld i sin omgang med denne mannen.De har selv gått med på sex,at det ikke går direkte etter deres oppskrift,er da ikke hans feil.
  PS. Det var først etter at de utvekslet seg i mellom anngående denne mannen dette kom frem,her ligger det sjalusi,hevnaksjon,etc.
  Du knuller ikke venninda mi og meg,uten å svare for det !!!!
  Snakk om svenske "vanlige" jenter som advokaten kaller de.Jeg kjenner godt svenske jenter,å de er IKKE som disse to raggarhorene.
  Hele verden vet hvordan de har gått frem,å det er ikke godtatt av annet enn svenskene selv.Snakk om idioter,men det var da ikke noe nytt.

  SvarSlett
 9. Anomyn:
  Jeg vet ikke hvem du er,om du har tatt skade å være oppvokst av en alenemor eller ikke,men du har ett syn på menn og kvinner som ligger lysår tilbake.Jeg setter meg spørsmålet om det ikke er deg selv du forteller om når du setter denne mannen i gapestokk."forhold denne mannen har til kvinner generellt"Hva viser det ?
  Håper du ikke har unger selv.

  SvarSlett
 10. Lenelene.
  Har pløyd bloggen din,å du er passe oppegående etter min mening.Det er ofte episoder i fortiden som former en rent menneskelig.Man trenger ikke komme fra en splittet familie for å vise unormal fremferd.Men det blir brukt så alt for ofte,"at han kom fra en skilsmissefamilie" Når skal det bli slutt på dette snikksnakket.Jeg kjenner folk fra den beste fam,som er alt fra harde narkomane,voldtektsmenn og ranere,samt også samme folka fra den andre siden.De er alle like,forskjellen er at de fra "normal" familie,er mye mer bortskjemte enn fra den oppløste fam.Alså,i mange tilfeller,er man sterkere og mer hardfør,om man kommer fra en skilsmissefam.
  Tror kansje ar de som opplever flere fedre/mødre i oppveksten,får flere ben å stå på.Man MÅ tilpasse seg andre mennesker tilig,å det er jo posetivt.Det som var normalt for 100 år siden,er ikke normalt lenger,å særlig ikke i denne stressede verden vi nå går inn i.At man blir mer kreativ av å vokse opp med flere fedre/mødre,ser ikke jeg på som negativt.
  Men til slutt,mor er mor,å far er far,okke som.

  SvarSlett
 11. Det første jeg tenkte da jeg så det intervjuet med henne var nettopp det du nå skrev. Det er skjelden at du finner en mor som tror det verste om barnet sitt, og faktisk tror på at han/hun har gjort noe galt uten beviser. De aller fleste mødre vil alltid si "nei, hun/han er ikke slik" og "hun/han ville aldri gjort det". Det ligger vel bare som en del sammens med morsinstinkte, å tro det beste om barnet sitt.

  Så akkurat hva moren synes har nok egentlig ikke så mye å si i denne saken, iallefall ikke i mine øyne. Jeg er sikker på at moren til Jack The Ripper hadde sagt det samme om han; "nei, han ville aldri gjort noe slikt".

  Men jeg håper Julian er uskylding, og at det kommer frem. Vi får vel bare vente og se.

  SvarSlett
 12. Det er mors og fars oppgave,livet ut,å beskytte,forsvare og lære opp sine poder til det beste for alle.
  Å da ligger det i kortene,at det gjelder også grove saker.
  Hele verden vet at dette er et komplott mot denne mannen,bare ikke svenskene og denne anonym.Kansje han/hun er svensk!!!!!!!!!!!!!
  Håper den siste linja ikke støter noen,de det ikke er spydig ment,men kun siterer fakta.

  SvarSlett
 13. Se det:Julians mor står urokkelig ved sine påstander.Se på henne,en tidligere hippie med mange meninger,omflakkende liv,men står fjellstøtt på sin sønns side.Det er er riktig mor,og i slike øyeblikk,betyr ikke utdannelse,fast tilvære eller gift/ugift ingen rolle.Dlod og vann,osv.
  Alle må da forstå at det er umulig å voldt en sovende kvinne(etter tiltalen)uten å bruke slik vold at hun vokner og gjør motstand.Da vil det oppstå merker,etc,og da skulle hun vel ha annmeldt denne mannen med en gang.Etter tiltalen:"holdt henne nede" Ja,hvordan gjør man misjonærstillingen? For meg er det umulig å ikke holde kona nede,i noen øyeblikk,så nå lurer jeg på om hun en dag kansje annmelder meg for voldtekt,om jeg ikke oppfører meg etter hennes pipe.Huff for en tanke dette er om det skulle bli en dom ut av slikt.Nei,det blir hundemetoden på meg heretter,da holder jeg ingen nede,å de kan gå når det passer.Fryktelig idiotisk av voksne svensker å engang prøve på en slik tiltale.De selger seg billig,å beviser bare hvor underdandige de er usa.
  Fy svenske lovverket,dere går feil vei,tilbake til steinalderen.
  God Jul og pass på alle mannfolk,husk hundemetoden uten å få akstraproblem i jula!

  SvarSlett
 14. Nå kommer ettervirkningene.
  På markedet i Bangkok,selges nå masker av Julian med oppfordring til voltektsmenn i svergie å bruke slike.
  Om det blir slik,kan dette eskalere til vold mot andre kvinner (voltekt),ene og alene forde
  2 svenske raggarhorer har latt seg kjøpe.

  SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.