lørdag 18. januar 2014

Spicy ertesuppe med bacon


Hjemmelaget suppe er undervudert. Det er enkelt og som regle svært godt. Mye bedre enn noe posesuppe.
Noen supper lages raskt, mens andre tar lenger tid.
Denne suppen tar litt tid, men til gjengjeld er den enkel, litt annderles og smaker fantastisk.
Selv er jeg ikke så glad i erter, men ertesuppe går fint, ihvertfall denne, den smaker så mye annet enn bare erter.

Du trenger:
  • 1 pakke tørkede grønne erter (vannet ut minst 1 døgn)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 halv rød stor chili (mer hvis du vil ha den sterkere, men 1/2 holder)
  • 1 liten løk
  • 1,3 liter vann
  • 4 terninger hønsebuljong
  • 3 ss hvetemel + 2 dl vann til å lage meljevning
  • 1 pakke bacon
  • 3 ts tørket timian
  • salt og pepper
  • (rømme hvis du ønsker det oppi)
Det som helt klart tar tid, er å vente på ertene når de ligger i vann.
Men det kan vel egentlig ikke regnes med til selve den tiden det tar å lage suppen.
Jeg pleier å vanne ut ertene i nærmere 2 døgn.

Slik gjør du:
  1. Hel ut vannet av ertene, og skyll dem i vann. Ha dem så i en gryte og tilsett vannet, buljong, hakket løk, den halve hakkede chilien ( med frø og det hele), salt pepper, timian, og hvitløk. Ha i meljevnningen.
    La koke i ca 1 time.
  2. Ta gryten av platen og bruk stavmikseren til å gjøre den glatt.
  3. Sett på platen igjen og tilsett nå hakket bacon som skal koke med i ca 20 minutter.
  4. Smak på suppen om det er noe noe må tilsette, evntuelt mer buljong, salt? pepper? Chilipulver osv...
  5. Server med brød til, og gjerne litt rømmeklatter oppi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.