fredag 24. januar 2014

Nam! Sjokoladefondant med is og rørte jordbær

 Sjokoladefondant er en fantastisk god dessert, og en enkel måte å imponere middagsgjester på.
Du kan nesten ikke steke disse for lite, men steker du dem for mye, blir det rett og slett bare muffins.
Av den ganske mektige sorten.

En slik er mer enn nok til en person.

Du kan servere den alene, elelr med tilbehør, og du kan ha enormt mye forskjellig tilbehør til.
Det jeg liker best er rørte jordbær og vaniljeis.
Men rørte bringebær er også godt, kiwimos også (skrell kwi, tilsett litt sukker og bruk stavmisker).
Du kan ha krem på og friske bær, eller frukt, eller begge deler?
Du kan ha vaniljesaus, jordbærsaus, bringebærkrem?
Bringebærsorbet?
Myntekrem?

Ja, hva du vil.. Nesten.

Oppskrift til 4 personer:

  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 1dl sukker
  • 1dl hvetemel
Skjær sjokoladen i småbiter og ha i en bakebolle, hell over det smeltede smøret mens det er varmt.
La stå noen minutter til sjokoladen har smeltet.

Pisk så egg og sukker, du trenger ikke stivpiske eggedosis.
rør inn sjøkoladeblandingen og sikt inn melet.

Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.

Når de har avskjølt litt, hvelv dem forsiktig over på hver sin tallerk.
Dryss gjerne over melis og pynt med tilbehør.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.