mandag 13. januar 2014

Blomkålsuppe med sprøsteikt bacon



Du trenger til 5-6 personer:


  • 2 blomkålhoder
  • ca 2-3 ss mel (alt etter som hvor tykk du vil ha den, du kan også ha mer i)
  • 1,5liter vann
  • 2-3 buljongterninger (jeg foretrekke hønsebuljong)
  • 2 dl fløte
  • H-melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper ( jeg foretrekker svart)
  • du kan også bruke litt muskatt i
Jeg bruker H-melk til å spe ut fløten litt, men ønsker du den fyldigere.
Kok opp vann med buljon og renset oppskårede blomkålbuketter.
Ta opp blomkålet etter ca 5-7 minutter, alt etter som hvor møre du ønsker dem.
Ha i meljevning og krydder, kok i omlag 20min, da har du garantert ikke melsmak.
Ha i litt over halvparten av blomkålet og kjør gjennom kjøkkenmaskin, eller bruk stavmikser for en jevn suppe.
Ha i resten av blomkålet.

Og ja, du må selvfølgelig sprøsteike bacon.
Dryss dette på ved servering.

Det er veldig godt med ferskt brød til.

Sånn det var det. 
Vel bekomme :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.