Du trenger til 5-6 personer:
- 2 blomkålhoder
- ca 2-3 ss mel (alt etter som hvor tykk du vil ha den, du kan også ha mer i)
- 1,5liter vann
- 2-3 buljongterninger (jeg foretrekke hønsebuljong)
- 2 dl fløte
- H-melk
- 1 ts salt
- 1 ts hvit pepper ( jeg foretrekker svart)
- du kan også bruke litt muskatt i
Jeg bruker H-melk til å spe ut fløten litt, men ønsker du den fyldigere.
Kok opp vann med buljon og renset oppskårede blomkålbuketter.
Ta opp blomkålet etter ca 5-7 minutter, alt etter som hvor møre du ønsker dem.
Ha i meljevning og krydder, kok i omlag 20min, da har du garantert ikke melsmak.
Ha i litt over halvparten av blomkålet og kjør gjennom kjøkkenmaskin, eller bruk stavmikser for en jevn suppe.
Ha i resten av blomkålet.
Og ja, du må selvfølgelig sprøsteike bacon.
Dryss dette på ved servering.
Det er veldig godt med ferskt brød til.
Sånn det var det.
Ta opp blomkålet etter ca 5-7 minutter, alt etter som hvor møre du ønsker dem.
Ha i meljevning og krydder, kok i omlag 20min, da har du garantert ikke melsmak.
Ha i litt over halvparten av blomkålet og kjør gjennom kjøkkenmaskin, eller bruk stavmikser for en jevn suppe.
Ha i resten av blomkålet.
Og ja, du må selvfølgelig sprøsteike bacon.
Dryss dette på ved servering.
Det er veldig godt med ferskt brød til.
Sånn det var det.
Vel bekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.