tirsdag 24. mai 2011

HÅR! Hvordan få fantastiske krøller veeeldig enkelt!

Jeg har jo jobbet som frisør i mange år, og har prøvd diverse måter å krølle hår på.
Ruller, krølltang (uendelig typer og varianter), varmruller, papillotter, bølgetang, glattetang, krepptang(!), piperensere, klemmer og sikkert andre ting/metoder jeg ikke kommer på i farten.
De aller fleste metoder gir fine krøller, det er ikke det som er problemet, det er holdbarheten på krøllene.
De aller fleste krøller faller ut etter kort tid, og noen ganger er dette kritisk, noen ganger mer kritisk enn andre ganger.. Eks brud.

Det som gir dårligst holdbarhet er definitivt krølltang, bølgetang og hårruller, uansett hvor mye hårspray du velger å bruke.
Bruker du derimot varmruller, holder de lenger, men gjerne ikke hele natten.
Kreppet hår holder i en million år, men er det egentlig den looken du vil ha?

Glattetang er min desiderte favoritt, og mange kan krølle håret med en glattetang i dag, men jeg skal vise deg den metoden som holder aller lengst (den krever litt lengde på håret). Det er ikke den de aller fleste bruker, men det er den som holder lengst.
Jeg brukte den på søsteren min da hun giftet seg forresten :)

Du tar litt hår, ikke for mye, bedre med lite enn mye. Et tips vil alltid være å begynne underst, sett opp alt håret,krøll, og slipp ned litt og litt.
Ca. så mye hår.
Bruk fingrene. Bruker du fire fingre får du store krøller, bruker du to, får du små. Jeg liker å bruker tre fingre.
Vikle håret rundt fingrene, slik som vist på bildet.
Du kan velge å gjøre dette fra midten av håret og ned, da får du typisk maddonna krøller, ingen krøller på toppen, men nydelige løse krøller på resten.
ELler du kan prøve å gjøre det så nær hodebunnen som mulig, for mer volum og mer krøll.
Når du har fått alt håret rundt fingrene, passer på å få tuppen på håret under kontroll, gjerne legg den under det andre håret og klem det på plass.
Nå bruker du glattetangen til å klemme håret flatt, hold ca 3-4 sekunder på hvert "klem", så beveger du tangen over det hele. Pass på at alt får varme på seg.
Når du slipper opp og tar ut håret ser det omtrent slik ut.
Du kan velge å bare la krøllene ligge som de blir når du er ferdig å krølle, uten å gre gjennom håret. Da blir de mercmarkerte. Eller du kan greie gjennom håret.
Bruk spray om du vil, men du må ikke.

2 kommentarer:

  1. Oi oi, dette va ein metode eg isje har prøvd før :)

    Men, ka me folk som meg, som har sånnet hår som absolutt isje hålle på krøller? Eg har varmruller, men krøllene går ut me ein gang :(

    SvarSlett
  2. Monica, disse krøllene vil holde på deg, helt garantert!Men du bør krølle en liten tynn lokk om gangen, , altså ikke altfor mye hår :)

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.