tirsdag 29. mars 2011

Er det mulig??

Jeg kom over en artikkel på vg.no om noen amerikanske soldater i afganistan. Helt sjokerende! Selvfølgelig er det mye vi ikke vet, og mye av det vi ikke vet er helt sjokerende! Hva som får soldater til helt uten grunn drepe sivile for morro?! Er det at drap blir så vanlig for dem? Eller er det noen som reiser ut i krig for faktisk å drepe? ..Og samme hvem de drper? Er det gruppepress? Er det noen som aldeles ikke burde reise ut som soldater Hva er det?? Jeg er ikke sikker på om jeg vil vite det i det heletatt.

3 kommentarer:

  1. Tror det er en god blanding av alle faktorene du nevnte.. men tror nok det også bygger seg opp ett hat mot folket det er meningen de skulle beskytte i utgangspunktet, siden fienden gjemmer seg blant sivilbefolkningen i Afghanistan. Selv om groteske handligenger og situasjoner som dette oppstår over alt i krig med alle type hærer synes jeg det hender underlig ofte med de amerikanske troppene i Afghanistan og Irak, mange av disse har en indoktrinert islamofobi og er sørstats "hillbilly" som skal ta hevn for 9/11. Men den amerikanske hæren burde nok sette noen flere eksempler i og med at deres mål er å spre "frihet og demokrati"

    SvarSlett
  2. Ja enig. Jeg tror det er mange unge som drar ut i krig for spenningens skyld. Men likevel, når vi ser slik uetisk oppførsel som på de bildene, så tror jeg også det har mye å gjøre med hvordan soldatene takler stress og trauma.

    SvarSlett
  3. Slike groteske handlinger kan kunn gjøres av enorm hat !

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.