onsdag 1. mai 2013

Frokostbrød er best hjemmelagede




Frokostbrød er egentlig utrolig enkelt å lage,og mye bedre enn de som er å kjøpe i butikken.
Kan du elte sammen en gjærdeig, så klarer du fint dette, kan du det ikke..Vel, så er det overhode ingenting i veien for å prøve vel?

Trikset med å få til godt bakverk er selvfølgelig å elte godt og heve.
Men etterhevingen er det som virkelig  avgjør resultatet, har jeg funnet ut.

Det er ikke mye du trenger til å lage frokostbrød:

- 4 ½ dl. melk 
- 6 ss. smeltet margarin 
- 3 ss. sukker
- 50 gr. gjær 
- 2 egg 
- 600 gr. hvetemel

Smuldre gjøren i en bolle.
Smelt smør forsiktig i en gryte og tilsett så melken.
Hvis dette nå er fingervarmt kan du ha det oppi bollen og rører ut gjæren.
Visp sammen egg og suller og ha dette oppi melken.
Sikt inn mel.
Elt deigen godt og sett den så på heving i ca 1 time.

Når det er gått en time elter du deigen og former til frokostbrød.
Sett dem på et bakebrett og dekk dem til før du etterhever de i 20-30min.
Skru ovenen på 200grader i det du tar dem ut og pensler dem med et sammenvisket egg..
Stek frokostbrødene i ca 20min på midterste rille i ovnen.

Jeg byttet ut ca 200g av hvetemelet med sammalt spelt, grov type.
Resultatet ble veldig bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.