søndag 2. oktober 2011

Lammefrikasse med kjøttdeig

Jeg er veldig glad i frikasse, bådelammefrikasse og hønsefrikkase.
Noen ganger , når jeg ikke har så godt tid, lage jeg bollefrikasse, altså med farsedeig istedet for annet kjøtt.
Men det beste, enkle alternative syns jeg, er med lammekjøttdeig iblandet litt farsedeig (for å gjørebollene litt mykere).



OPPSKRIFT:
3-4 personer

1 pakke lammekjøttdeig
1,5 pakke farsedeig (kan sløyfes, men da blir kjøttbollene litt harde)
4 store gulerøtter
1 stor purreløk
100 g smør/margarin
3 ss mel (dette må du se an, du må mette smøret)
1-2 liter hønsebuljong.
1 ss sitron
salt og pepper
Så mye poteter du ønsker....

Skrellpotetene og sett dem på kok.

Smelt smøret og mett det med melet, rør deretter i buljongen/vannet med buljong i.
Ha i salt og pepper.
Ha i gulerøtter og purren i ønskelige bier, og la småkoke litt.
Bland lammekjøttdeig og farsedeigen og form til små kjøttboller, ha oppi sausen.
Til slutt har du oppi litt sitron,det blir friskere i smaken.
La koke til potetene er ferdig kokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.