tirsdag 31. januar 2012

Bokserie: Infernal devices


Infernal devices er en parallell serie til "mortal instrument" (som jeg har skrevet om her).
Jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken av de to seriene jeg liker best, de er så forskjellige, samtidig så like. Den største forskjellen er at denne serien er lagt til england i slutten av 1800-tallet, mens den andre er lagt til USA i vår tid.
Det virker som om seriene sommer ut med en bok annenhver gang, og det gjør at vi virkelig kan se den store helheten, dette fasinerer meg, to serier, så ulike, men som alikevell har et persongalleri og en historie som utvilsomt fletter dem sammen, og jeg er helt sikker på at det er en god grunn for dette.

Når jeg tenker virkelig grundig gjennom det, så tror jeg jeg heller mest mot "mortal instrument", grunnen tror jeg rett og slett er at jeg liker tanken på at denne parallell verdenen finnes i vår tid (det blir litt som Harry Potter på den måten).
Jeg ELSKER parallelle, hemmelighetsfulle verdener, som vi vanlige mennesker ikke vet noe om...

Forfatteren Cassandra Clare er svært dyktig til å dikte opp de mest fantastiske personligheter, som også er troverdige, for ikke å nevne de utrolige vendingene i historien som gjør at du bare holder pusten og jamrer eller jubler med...
Det er veldig intrikat og finurlig skrevet, dette er virkelig en forfatter jeg liker.

Jeg kan fortelle litt om den første boken, uten å røpe noe spesielt :)

Når Tessa Greys tante dør, reiser hun fra Amerika til London for å treffe broren, hennes eneste gjennlevende slektning.
Istedet for broren, blir hun møtt av to underlige kvinner.
Hun blir med dem, og helvete begynner..Verden slik Tessa kjenner den, blir snudd på hodet.
Hun blir kjent med en verden av vampyrer, trollmenn, feer, varulver og demoner.
Disse to underlig kvinnene som også er søstre, viser seg å være to mektige trollmenn som holder Tessa fanget og tvinger henne på en sadistisk måte til å gjennomgå en grufull forvandling som vil visse Tessas sanne jeg, en forvandling som tar tid.
Hvem er egentlig Tessa? Dette er noe hun tydelig ikke vet selv ihvertfall.

Etter lang tid i dette grusomme fangenskapet, blir Tessa ved en tilfeldighet reddet av Will, En "shadowhunter" som er på oppdrag.
Hun søker dermed tilflukt i Shadowhunter instituttet i London, et sted hvor shadowhuntere lever og trener, et sted hvor de lærer å vie sitt liv for å beskjempe ondskap i verden. De er usynlige for vanlige mennesker, som er uvitende om både shadowhuntere og faren de daglig blir omgitt av.
Instituttet er kun for disse, og spørsmålet er bare om Tessa har noe som helst der å gjøre?
Hvor skal hun da gå, og hva vil skje med henne, for hun er ettersøkt av flere for sin underlige evne, som hun ikke forstår noe av selv.
En ting er helt sikkert, verden har aldri sett noen som Tessa Grey før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.