lørdag 14. januar 2012

Bok Uke 2: Gamle sjeler-Barn som husker tidligere liv.

Jeg har et hav av bøker, og tenkte at jeg plukker ut en random bok som jeg vil fortelle litt om, hver uke.
Det er ikke bøker fra serier, ikke tegneserier eller pensum bøker.
_____________________________________

Denne uken fant jeg Gamle sjeler av Tom Shroder.
Den stammer fra en tid da jeg var litt mer alternativtvridd enn jeg er i dag, det vil si at jeg trodde nærmest på alt, nå er jeg mye mer kritisk, noe som er til mitt eget beste.

Denne boken er fin, veldig fin. Ian Stevenson i boken er en amerikansk psykiater og forsker som angriper dette fenomenet, som en forsker.
Han har drevet på i flere ti år og har tusenvis av barnefortellinger om tidligere liv som materiale.
Mange av historiene i boken er direkte fengslende og utrolige, mens andre viser seg å inneholde hull eller sannhetsglipp som Stevenson som forsker får fram.
De troende og overbeviste får kun en understrekning på at dette virkelig finnes, de skeptiske vil nok vakle i sin overbevisning, nettopp fordi Stevenson er så grundig og har så utrolig mange år og så mye materiale å underbygge med.
Jeg setter inn beskrivelsen fra baksiden:


Over hele verden snakker barn spontant om tidligere liv. De ber om å bli tatt med hjem, de lengter etter mødre, ektemenn og elskerinner fra et annet liv, og de vet ting som de normalt ikke burde kunne vite. Fra det øyeblikk disse barna kan snakke, forteller de om folk og begivenheter fra fortiden. Det er ikke vage historier fra hundrevis av år tilbake, men detaljer om spesifikke, gjenkjennelige enkeltmennesker som kan ha dødd bare måneder, uker eller til og med timer før dette barnet ble født. I nærmere førti år har psykiater Ian Stevenson reist verden rundt, fra Midtøsten og Asia til småbyer i USA, for å undersøke og dokumentere mer enn to tusen slike tilfeller av minner om tidligere liv. Dette arbeidet, som stort sett har vært ukjent, er nå lagt frem for publikum av den amerikanske prisbelønte journalisten Tom Shroder. Han har fulgt Stevenson i hans feltarbeid og vært med inn i livene til barn og familier som er berørt av dette fenomenet. Shroder forandrer seg fra skeptiker til troende når han i denne fengslende og sanne beretningen blir stillet ansikt til ansikt med konkrete bevis som han ikke kan forkaste.

______________________________________
Dessverre så finnes ikke denne boken å få tak i på norsk lenger, men på engelsk kan den kjøpes HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.