onsdag 15. juni 2011

Tiramisu, den herlige italienske desserten

Tiramisu er en helt nydelig dessert, det går også fint an å ha den til kaffen.
Den er veldig enkel å lage, ihvertfall så er denne oppskriften enkel.

Selvfølgelig kan du gjøre den mer avansert, som å lage sukkerbunn selv ( noe jeg ikke fikk tid til da det var litt spontant hele tiramisuen).
OPPSKRIFT TIRAMISU:

3 egg
3 ss sukker
250 g mascarpone (italiensk myk ost)
1 knivsodd salt (bittelitt)
20 fingerkjeks (sukkerbunn)
3 dl kald esspresso
kakaopulver og evnt revet mørk sjokolade


Skill plommen og hviten i hver sin bolle.
Pisk eggeplommen med sukker til det blir fint og luftig, ha så i romtemperert mascerpone.

Vask og tørk vispene godt! (evntuelt begyn med å piske hviten før det gule).
Visp hviten med saltet.
Når den er skikkelig stiv så skjærer du den inn i den andre røren, forsiktig.

Ha litt røre i bunnen av formen du har tenkt å ha tiramisuen i.
dypp fingerkjeksen, en og en i avkjølt kaffe, ikke for lenge, de suger hurtig opp kaffe, tiramisuen blir ikke god om disse er for fuktige, eller for tørre.
Legge kjeksene utover røren og ha et lag til med røre over, ha et lagt til med kjeks dyppet i kaffe og et siste lag med røre.

Til slutt har du over kakaopulver, og vil du gjøre den ekstra god så river du litt mørk sjokolade over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.