mandag 25. mars 2013

Vichyssoise: Potet og purresuppe m/bacon




Vichyssoise er en av mine favorittsupper.
Den er utrolig fin å ha til forrett.
Anbefaler at den ikke står så lenge før den blir servert pga at hovedingrediensen er potet, og potet som står en stund smaker bare ikke like godt som nytilberedt. Men, den kan også serveres kald.

Suppen er relativt mild på smak og du kan om du vil sprøsteike bacon å drysse over, og gjerne litt raspet ost også.  Eller du kan ha godt brød til. Skal du ha den ekstra god, kan du ha litt vin i, max et glass, og hvitvin, ikke rød ;)

Vicchyssoise

  • 2 purre mellomstore, eller 1 stor
  • 1 liten løk
  • 3 store poteter (ca 500-600g)
  • 1-1,5l kyllingkraft (buljong)
  • 2-3dl matfløte (IKKE bruk matfløte fra buttikken, bland kremfløte og melk ca like deler)
  • 1 stor fedd hvitløk
  • 1ss smør
  • salt og pepper etter smak
Hvis du ønsker bacon til så holder det egentlig med 1 pakke, kjær i små biter og sprøsteik.Ha over før servering.

-Skjær potet, purre, løk og hvitløk i små terninger.

-Surr purre, løk og hvitløk i smøret på middels varme et par minutt før du tilsetter potet. La stå litt før du tilsetter kraft/buljong.

- La det så koke til potetene er blitt møre, ca 20min. Trekk så gryten av varmen og blend det med stavmikseren. Når suppen er blitt glatt tar du den på varmen igjen og tilsetter fløten, gi den et lett oppkok og smak til med salt og pepper.

- Da var suppen klar til servering, enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.