torsdag 5. februar 2015

Ovnsbakt feta med tomat, rødløk og oliven


Denne lekre retten er god som tilbehør til pasta, eller ost og vin, eller bare en god kveldsmat.
Jeg var veldig fornøyd med hvordan denne smakte.
Du kan så klart variere den hvordan du ønsker, kutte ut oliven, ha i hvitløk, krydre ikke krydre osv.

Best er den ihvertfall å spise rykende varm, for da er fetaosten myk og bare herlig.

OPPSKRIFT:

-1 pakke feta for du deler i plater (kan bruke terninger også)
- 300g cherrytomater
- 1 rødløk
- Så mange grønne oliven du ønsker
- litt olivenolje
- salt og pepper
-1 ss hvit balsamicoeddik (kan sløyfes)

Du kan også ha i:
- Et par fedd pressede hvitløk
- Frisk/tørket oregano/timian


Jeg hadde den enkel, uten krydder og hvitløk.

SÅ gjør du:
Skjær fetaen i 2-3 plater og legg i bunn av en ildfast form.
Bland alle øvrige ingredienser i en bolle og ha så over i den ildfaste formen.
Stek i forvarmet ovn på 200C i 15 min.

Server med ferkt brød eller kjeks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.