mandag 18. august 2014

Blomkålris med kylling og spinat

Blomkålris, dampet spinat og kylling.
 Dette var dagens middag, og det var utrolig nok (!) veldig godt.
Jeg begynner nå på uke 2 av mitt nye og sunne liv med bedre kosthold og trening.
Dessverre  er det ikke blitt NOE trening, da jeg har vært så uheldig å få en infeksjon i øvre luftveier og har vært helt slått ut av astma.
Legevakten har jeg også besøkt for å for litt pustehjelp.

Nå er jeg på bedringens vei.

Så trening har det blitt ingenting av, men kostholdet er  lagt om, og det går strålende.
Ikke det at jeg spiser ting som blomkålris og kylling hver dag, men jeg begrenser med og kutter en god del på det en bør spise mindre av.
Til og med samboeren min likte dette, og da må det nesten være godt.

Jeg legger ut oppskriftene her, både på blomkålris, dampet spinat og kyllingen.

Blomkålris med hvitløk:

  • 1 blomkålhoder uten blader
  • 1ss rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 dl vann
  • litt salt
Du kan også hakke chilli å ha oppi, raspe gulrot, sopp og diverse andre ingredienser oppi.
Denne gang ble det enkelt, men som sagt, godt.
Ha blomålbiter i foodprosesor til en grynet, rislignende masse.
Ha olje i en panne eller stor gryte og stek "risen" oppi, tilsett hvitløken og ha i vann.
Vannet gjør at den blir litt fluffy.
Stek på middels varme i ca 15 min, rør om så det ikke svir seg.

Du trenger ikke saus til, da det er saftig og smaken er fod nok i seg selv.

Dampet spinat med hvitløk:
  • 200g spinat
  • 1ss smør
  • 1 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss presset sitron
  • salt og pepper
Du trenger selvfølgelig ikke lage så mye, jeg laget bare av 80g denne gang.
Smaker veldig godt og er et flott tilbehør til kylling og svin.

Varm opp sør og olje, ha i hvitløken og surr den litt på pannen.
Ha i spinaten og salt og pepper.
Stek den på middels varme til den er mørkegrønn og har sunket sammen.
Det tar ikke mange minuttene.

Kylling:
Her er det ikke mye å skrive, eneste jeg har gjort er å skære kyllingfileeten i to. så de blir tynne.
Det er lettere å få dem gjennomsteikte samtidig som de fortsatt er saftige.



Blomkålris før steking.

1 kommentar:

  1. så flink du er Lene! Må prøvest!!
    hvordan steker du blomkålrisen?

    -Maren

    SvarSlett

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.