søndag 1. juni 2014

Mine serier- del 3

The Walking dead er en serie jeg virkelig trodde ikke var noe for meg, i det hele tatt.
Forventningene mine til serien var lave, og helt ærlig trodde jeg den skulle være blottet for historie og handling. Mine forventninger og tanker om serien før jeg begynte å se den, var at det skulle ahndle om en postapoccalyptisk verden, med en eller flere helter som gjorde hva de kunne for å overleve de resten av verden som var omgjort til zombier.
Egentlig så var jo mine anelser ganske korrekte, men jeg hadde ikke forventet at det skulle være underholdene. Mye av grunnen til at jeg syntes det underholdende i det heletatt, var god skuespillerprestasjon og interessant personlighetgalleri og en viss dose uforutsigbarhet.
Det blir litt som i game of thrones, man vet faktisk ikke hvem og når noen dør.

Jeg så alle episoder som var kommet ut til nå, på bare et par uker. Og ble dypt skuffet da jeg fant ut at jeg nå måtte vente helt til oktober for neste sesong.
Jeg trodde nemlig det var en sesong til, men nei, jeg må nok pent vente som alle andre.

Jeg ble positivt overrasket over denne serien, mot mine egne fordommer. Jeg liker å bli motbevist når det gjelder serier.
Penny Dreadfull var noe jeg bare skulle kikke onnom å se hva var det pirret nysgjerrigheten min. Til nå er det bare kommet ut 3 episoder, men de 3 episodene var nok for å gjøre mg hektet.
Serien treffer et litt eldre publikum enn amnge av de andre seriene jeg ser, og det ELSKER jeg, hvem har sagt at kjærlighet og mystikk er forbeholdt ungdommen?
En får ofte inntrykk av det i film og tvverdenen, noe  som ikke gjennspeiler virkeligheten.

Serien er lagt til 1800-tallet London, med tungt, mystisk og mørkt gotisk preg. Den er til tider ganske skremmende, syns ihvertfall jeg, jeg sitter med beina godt oppi sofaen, men så er jeg temmelig lettskremt.
Skuespiller prestasjonen er utmerket, og handlingen er intressant, dyster, mørk og pirfull av overtro gjort levende.
Jeg gleder meg til å se resten.
Bitten, en ny serie for i år. Sesongen er kort, og ble brått avsluttet. Jeg ventet det skulle komme en episode til, men neida, den var avsluttet for sesongen.
Slik jeg forstår det så er det heller usikkert om serien fortsetter. Noe som ikke er uvanlig for denne type serier.
Serien handler om varulver, noe som her tydeligvis er forbeholdt mannfolka, men så har du Elena da som også er varulv, og temmelig spesiell.
Du blir født varulv, eller du kan bli lagt til varulv, men det er kun menn som blir født med dette genet, og det er bare menn som overlever en forvandling om de blir bitt.
Takk for det, men slik er det nå.
Historien i seg selv er god, men det vakler noe på skuespillerprestasjoner, noe jeg tror ikke alle vil være enig i, men for min del gjør det ikke så mye om det ikke kommer en sesong til. Selv om historien dra det kratig opp, så blir jeg i overmåte lei av å stadig høre "daarrlin'", noe som er med på å vise at her er det gutta som dominerer.
The gates, en serie som kun holdt en sesong.
Det tok meg ca 5-6 episoder  å komme inn i, ikke handlingen, men feelen av serien, det å virkelig ha lyst å se videre.
Men siden jeg elsker denne sjangeren med vampyrer, varulver og hekser osv..Så måtte jeg se videre for å se om det var verdt å se. Og joda, som tidsfordriv er det greit det altså. Jeg vet at serien har fått meget blanded tilbakemelding, noe elsker det, mens andre syns det var rett ut tragisk.
Jeg syns det var ok.

Handlingen er lagt til "byen" the gates hvor alle innbygerne  blir beskyttet mot verden utenfor. Her er det selvfølgelig vampyrer, varulver, hekser og succubuser...
Hovedpersonen er den nyansatte politsjefen som kommer utenfra og ikke aner noe om hvem som er på innsiden. Unødig å si så vil han ut når han finner ut hva han har rotet seg oppi, men så lett er det ikke.
Helt greit for meg at det bare er en sesong, hadde nok sett videre. Men igjen, noe vaklende skuespillerprestasjoner, og det slår meg at noe er feil med hele opplegget uten at jeg an sette fingen på det.
Introen er beint fram elendig. Men liker du denne sjangeren er det greit tidsfordriv.
The originals, en spinn-of av "vampire diaries".
Egentlig så tror jeg en bør ha sett vampire diaries for å se denne, men det er ikke et must.
MEN det er et par ting som ikke gir mening har en ikke sett VD, men det er av liten betydning.
Lurer du, kan du sikkert google det,
Jeg elsker denne serien, jeg digger personene som er mildt sagt komplekse, men hvem blir ikke det av å levd i tusenvis av år?
Skuspillerprestasjonene er meget bra, ingenting virker påtatt, og jeg irriterer meg overhode ikke over slike basic ting.
Historien er svært intressant og spennende, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Her handler det som serietittelen sier,the originals, de første vampyrene, det som er igjen av dem, det er tre søsken. Handlingen foregår i New Orleans, hvor det er hekser og på utsiden lusker det varulver.

Jepp, gleder meg til sesong to..

The secret circle- en serie me kun en sesong, og det er synd, for dette var en bra serie.
Men som sagt, det er ikke uvanlig at denne type serier gir seg etter en sesong. Serien var en sukses, men den ble for dyr i lengden, gode og mange spesialeffekter har sin pris.
Pga budsjett så måtte de ta valget, kutte ned og gjøre spesialleffekter billigere eller kutte serien, de valgte det siste, noe som vell er like greit med de valgene.

Her er handlingen hekser, det sier seg vell nesten selv.
Hovedpersonen selv vet ikke at hun er heks, men hun er den eneste som mangler for å fulføre sirkelen.
Joda, historien er god, og skuespiller prestajonene er god, enn om noe varierende.

Nei, alt i alt en god serie, som jeg uten tvil hadde sett videre på.
Men jeg får vell se meg om etter noe annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.