torsdag 7. februar 2013

Lørdagsmiddag, mexicansk pannekake a la Lenelene




Pannekaker.... Så enkelt og så godt :D
Mexikanske pannekaker er en hit er i huset.
Det er enkelt nok, og det går an å lage det klar på forhånd hvis du feks skal ha gjester.
Du har det bare i ovnen før servering. Taaadda, ferdig og klar til å imponere.

Pannekakene er greit å lage e stund på forhånd, ihvertfall sånn at de er litt avkjølt.


Oppskriften jeg bruker til pannekakene: Gir ca. 12 pannekaker

 -4 egg 
-150 g mel 
- litt salt 
-4 dl melk
-1 ts paprikapulver
-1/2 ts chillipulver
2-3 ss smeltet smør 

 (La røren svelle kjølig i 1 time) Tips: Hvis du sliter med at du får hull i pannekakene når du skal snu dem eller ta dem ut av pannen, kan du har 1 ss potetmel i røren.

Fyll i pannekakene er enkelt og greit kjøttdeig med tacokrydder.
Og ost.
Men det er også godt med mexikanske bønner.

Steik bare kjøttdeig som til taco.
Hvis du ønsker å lage din egen krydderblanding kan du følge denne oppskriftene:

-1 ts salt
-2 ts cumin
-½ ts koriander
-½ ts chilipulver
-½ ts hvitløkspulver
-1 ts paprikapulver
- litt pepper

--------------------------------------

Legg litt kjøttdeig og ost i hver pannekake.
Brett pannekaken fint rundt kjøttdeigen.
Legg pannekakene i en ildfast form, og strø over ost.
Ha i ovnen til osten er smeltet og gylden.

Server med feks ris, guacamole (her), salsa og rømme.
Gjerne en salat også :)

1 kommentar:

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.