torsdag 28. februar 2013

Hjemmelaget tomatsuppe




Å lage tomatsuppe fra bunn av, er mye enklere en du gjerne tror.Og ikke minst, det er så mye mye bedre enn noen posesuppe som er å kjøpe på markedet.
Du kan enkelt lage suppen til en mexikansk tacosuppe ved sette fram skåler med raspet ost, knust tortillachips, mais og rømme, så kan duha oppi det du vil.

En annen variant som også er veldig god, er å blande oppi masse fersk koriander og litt creme fraiche, eventuelt litt raspet ost. Du bruker bare suppen som base, og setter alt det andre fram på bordet.

Denne oppskriften er beregnet til 4 porjsoner, og et stikkord her er stavmisker...

-1 stor løk
- 1 boks tomatpure (4 ss)
- 1 boks hermetiske tomater (kan bruke ferske tomater, men da må du bruke så veldig mange)
- 2 -3 ss smør
- ca 2 ss mel (eller potetmel)
- 1-1,2 liter vann
-Buljong tilpasset mengden med vann (2-3 terninger?)
- 1 dl fløte
- 1 liten ts sukker
- litt salt
- litt pepper
- 2 fedd hvitløk (kan selvfølgelig sløyfes)

Stek løk i smøret, ha over melet.
Ha over tomatpure, litt av vannet og hermetiske tomater.
Ror godt og seså hvor mye vann du trenger i suppen. Den blir tjukere på slutten når du bruker savmikseren (og når du har i fløte). (blir suppen for tynn, kan du redde den fint med å ha i litt mel utrørt i kaldt vann).
Ha i resten,untatt fløten, og la koke ca 20 min.
Ta så av kokeplaten og rør inn fløten.
Bruk stavmikseren aggrresivt for å få en blank og jevn suppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.