søndag 23. mai 2010

Vampire knight


Elsker jo manga, både anime og manga. Denne serien er både animert i 2 sesonger og i bladform (manga). Mangaen gis ut enda, og jeg veeeeeeeeenter i spening på neste avsnitt som kommer rundt 28 mai. Det er super spennende! Jeg elsker virkelig manga, og vampyrer.. Så blandingen er herlig. Nei, jeg ble ikke bitt davampyrbølgen tok av pga Twilight (selvom jeg har lest og sett det også).Vampire knight er en flott historie, som i begynnelsen gjerne appelerer mer til hunkjønn enn hannkjønn, men det avtar fort. Handlingen blir lagt til en skole, det som er litt spesielt med denne skolen er at det er dagklasser
og nattklasser, ja nattklassen er vampyrer, men det vet ikke dagklassene, unntatt Yuuki og Zero som er prefekter og "guardians". Deres oppgave er å passe på at klassene ikke omgås, det kan jo bli litt for fristende for nattklassene. Og ja, vampyrene er selvfølgelig uhorvelig vakre, og dagklassingene er så betatt av dem, noe som gjør oppgaven til Yuuki og Zero veldig vansekelig.Yuuki- Er ei jente på 15 år som går i dagklassen. Hun er adoptivdatter av rektoren på Cross High, som er skolen. Hun kom til skolen da hun va 5 år, uten noe minne overhodet, noe som plager henne, veldig. Alt hun husker er at hun ble overfalt av en vampyr, men ble reddet av Kaname (som selv er vamyr og begynner senere ved skolen). Pga dette har hun en dyp takknemlighet og fasinasjon for Kaname.Zero- Kom til skolen da han var 10år, hele familien hans inklusive tvillingbroren ble murdet av en kvinnelig vampyr. Zero ble selv bitt, og gjennomgår en langsom forvandling mot å bli vampyr selv, noe få vet, aller minst Yuuki, som er hans aller nærmeste. Han er gasnke vrang, og er jammen ikke enkel for noen å forstå seg på. Han har et ønske om å drepe alle vampyrer i verden, og blir også tidlig i serien en vampyrjeger, dette er en gruppe som jakter gale vampyrer. Han hater mildt sagt Kaname pga av at han er vampyr, men selvsagt også fordi Yuuki er forelsket i ham (lukter vi trekant drama? Oh yes!)


Kaname- Er en høytstående vampyr som er mye eldre enn sin 18årige kropp tilsier. Han er overbeskytende ovenfor Yuuki (som stakkar ikke skjønner så mye, stakkar). Hvorfor avdekkes utover i serien. Kaname har ansvar for alle vampyrene ved skolen, men hans ansvar går langt, langt utover skolens grenser. Jan ser evig trist ut, noe han nok også er, uten at jeg vil si hvorfor. Foreldrene hans ble drept av en høytstående, gal vampyr.


Litt om rangeringen av vampyrene i serien;

Level A Pure blood- Er sjeldne, og de er også udødelige. De kan bli drept, men vil alltid gjennoppstå, gjerne i en annen kropp.

Disse vampyrene har enorme krefter og er også de eneste som kan omdanne mennesker til vampyrer. De kan livnære seg av mennesker, men det beste er andre vampyrer, MEN de blir aldri skikelig mett om de ikke drikker fra den de elsker. De er vampyrenes konger og dronninger, men deres blod er også svært ettertraktet, da det har magiske evner, så vampyrer ønsker dem også til livs.

Level B Adel- De fleste vampyrer ved skolen tilhører adelen. De kan leve veldig lenge, men er ikke udødelige. De kan ikke forvandle mennesker til vampyrer. De kan ha spesielle krefter, men ikke på langt nære så kraftige som hos en level A vampyr.

Level C vanlige vampyrer - Disse er de aller vanligste.

Level D- Disse har tidligere vært mennesker og gjennomgår en forvandling mot level E vampyr....

Level D- BLir omtalt kun som level D. Dette er xmennesker, de er ikke lenger menneskelige, bare blodtørstige vesner som dreper det de kommer over. De fleste som blir bitt av en level A, vil før eller siden bli til dette, de andre er så heldige at de dør før de blir vampyer i det heletatt. Level A vampyrer og vampyrjegere jakter kontinuerlig på denne typen vampyrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig kjekt med kommentarer, men legger du inn en melding som er virkelig stygg, så vil den bli slettet.