mandag 21. september 2015

Hvordan vet man at man er ferdig eller ikke ferdig med barn?


 Ja hvordan vet man det?
Det naturlige svaret for min del på det vil være "du vet det".
Men jeg undres jo veldig.

Jeg vet jeg har spurt dette spørmålet her inne før, det er et helt eget innlegg om det etter at jeg fikk barn nummer 3, men nå lurer jeg igjen, etter barn nummer 4.

Jeg har jo både lest og hørt folk som uttaler at nå er de ferdige med å få barn og det er visst mange grunner som kommer fram...  De er fornøyd med dem de har, eller at de ikke ønsker flere, de orker ikke flere, de har ikke plass til flere, de klarer ikke følge opp flere, de har ikke helse til å gå gravid eller følge opp flere barn, de er for gamle for flere, de orker ikke flere svangerskap..Eller fødsler, de eldste er så store at de kan få barnebarn så det blir feil, mannen vil ikke ha flere, mannen KAN ikke få flere for han har "snipp snipp", så gjør de en klippe bevegelse i luften ofte, men den jeg misunner litt, det er de som sier de VET de er ferdige, de kjenner det, og så ser de skråsikre ut.
Ja jeg kjenner jeg misunner den litt.

Jeg har nemlig ingen klar følelse, ingen visshet om at jeg er ferdig.
Men det er jo flere rundt meg som påpeker at NÅ, nå må eg gjorde være ferdig med barn.
Jo, jo, jeg er vel nok gjerne det, svarer jeg...
Og jeg påpekte det rimelig kraftig etter sist fødsel ALDRI mer, men det var mer på grunn av at det var en lite hyggelig fødsel, så det ble sagt i affekt.
For mine andre fødsler har jo vært fantastiske (relativt ihvertfall).

Så nei, jeg har ikke noen sikker følelse, ingen visshet om at jeg er ferdig.
Men det kan jo være at det kommer på sikt, når ungene vokser til så kan det jo hende jeg syns det er herlig å ha ha større barn og kunne gjerne ikke tenke meg å få små barn igjen.
Vi får se. Jeg håper det.
For mannen i huset har ihvertfall sagt at nå er nok nok.
Og nå har jeg jo virkelig fire flotte barn!
Jeg føler meg virkelig heldig med det.